Τα νεκρά σκυλιά κοστίζουν στο Δήμο Βόλου τη θέση για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Τα νεκρά σκυλιά κοστίζουν στο Δήμο Βόλου τη θέση για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Οι τραγικές εικόνες υποσιτισμένων, άρρωστων αλλά και νεκρών ζώων στο Κυνοκομείο του Βόλου αλλά και η διαμάχη μεταξύ Δήμου και φιλόζωων έκανε την ΜΚΟ Πλέγμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων να αρνηθεί τη συνεργασία με το Δήμο για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Την προηγούμενη Κυριακή φιλόζωοι από την Αθήνα ταξίδεψαν στο Βόλο και ανακάλυψαν τα νεκρά σκυλιά έξω από το Κυνοκομείο ενώ σε φωτογραφίες αποτυπώνουν πολύ αδύνατα σκυλιά, που δεν ταϊζονται και κλουβιά βρώμικα από ακαθαρσίες, καθώς δεν καθαρίζονται. Εθελοντές που έφτασαν στο σημείο, άνοιξαν τα κλουβιά και πήραν τα πιο άρρωστα, για να τα μεταφέρουν επειγόντως σε κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος που έχει υπογράψει σύμβαση ύψους 60.000 ευρώ με τον Δήμο για το Καταφύγιο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν απάντησαν στα τηλεφωνήματα των φιλοζωικών οργανώσεων, προκειμένου να μεταβούν στο σημείο, όπως αναφέρεται. Το θέμα πήρε διαστάσεις πανελλαδικά αφού ενημερώθηκαν τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα.

tspg

Ο Δήμος Βόλου με Δ.Τ. αποκάλεσε βρωμιάρηδες τους φιλόζωους που διαμαρτυρήθηκαν με πορεία ενώ παρέδωσαν τροφές και φάρμακα στο Κυνοκομείο. Σημειώνεται ότι είχαν ανακαλύψει ελάχιστα φάρμακα, ληγμένα από το 2011 και 2013…

Στη συνέχεια συνελήφθη ο διαχειριστής του Κυνοκομείου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά φροντίζονται ενώ τα νεκρά ζώα ήταν κάποια που διέφυγαν όταν κάποιοι έσπασαν τα λουκέτα του Κυνοκομείου και σήμερα Τετάρτη εκδικάζεται η υπόθεση.

volos

Η νομοθεσία απαγορεύει το μόνιμο εγκλεισμό αδέσποτων σε κυνοκομεία-νταχάου. Ορίζει ως υποχρέωση κάθε Δήμου τη περισυλλογή, στείρωση, εμβολιασμό και σήμανση κάθε σκύλου και την επανατοποθέτηση του στο φυσικό του περιβάλλον, που δυστυχώς είναι οι δρόμοι. Ο Δήμος Βόλου προσπαθεί όμως να επιβάλλει δική του νομοθεσία, με θύματα τα σκυλιά που αργοπεθαίνουν.

Η ευαισθησία πάντως δεν επιβάλλεται με νόμους.