Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Με μισθό 5.500 ευρώ καθαρά και… δεν μπορούσε να ζήσει βουλευτίνα του Ποταμιού

Eλεήστε τον φτωχό τον βουλευτή

Με μηνιαίο μισθό 5.500 ευρώ καθαρά και δεν μπορούσε να ζήσει! Αυτό εξηγεί η πρώην βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου σε άρθρο της στο σάιτ protagon.

 

Η κυρία Ταχιάου παρουσιάζει με λεπτομέρεια τα έσοδα και τα έξοδά της, κάνοντάς μας σχεδόν να λυπηθούμε τους δόλιους τους βουλευτές. Ωστόσο, μια σύγκριση με τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, π.χ., των εκπαιδευτικών, των στρατιωτικών κ.λπ. που είναι αναγκασμένοι να ζουν σαν νομάδες οργώνοντας όλη την Ελλάδα, δείχνει την κυρία Ταχιάου σαν σύγχρονη εκδοχή της Μαντάμ Σουσούς.

Είχε και έξοδα γκαρνταρόμπας η βουλευτής, για τα οποία δυστυχώς δεν προβλέπεται ειδικό επίδομα: «Πριν γίνω βουλευτής, είχα ρούχα είτε για σπορ είτε για σινεμά και μπαρ, όλα απολύτως ακατάλληλα για βουλευτή, άρα χρειαζόμουν καινούργια γκαρνταρόμπα», λέει χαρακτηριστικά.

Τα 1.000 ευρώ επιδότηση ενοικίου (η κ. Ταχιάου ήταν βουλευτής Θεσσαλονίκης) προφανώς δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν το κόστος ενός δεύτερου νοικοκυριού στην Αθήνα.

Όπως εξηγεί, τον πρώτο καιρό είχε βγάλει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας βγάλει κάρτα μηνιαίων διαδρομών των 45 ευρώ, παρόλο που οι βουλευτές μετακινούνται δωρεάν», όμως δεν προφανώς δεν τη χρησιμοποιούσε. Σκεφτόμουν το ρεζιλίκι του να μπει ελεγκτής και να πρέπει να δείξω κάρτα βουλευτή». Μα ίσα-ίσα, τιμά τον βουλευτή το γεγονός ότι μετακινείται όπως ο απλός λαός.

Αφήστε τα κεράσματα. Μεγάλο βάρος. «Στις κοινωνικές μου εξόδους αλλά και στις παρέες μου πλήρωνα σχεδόν πάντα τα τραπέζια. Ακόμη και σε περιπτώσεις που, στην παλαιότερη ζωή μου, θα δεχόμουν κέρασμα, έκανα εγώ το τραπέζι, διότι ήμουν βουλευτής…» Δηλαδή όλοι οι φίλοι της κ. Ταχιάου ήταν τζαμπατζήδες; Μήπως θα έπρεπε ν’ αλλάξει φίλους;

Τι να πει κανείς… Βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμα του βουλευτή. Μήπως στο κτίριο της Βουλής πρέπει να οργανωθούν συσσίτια και να λειτουργήσει και ένα Κοινοβουλευτικό Παντοπωλείο;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας