Γυαλιά-καρφιά έκαναν αναρχικοί τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (βίντεο)

Γυαλιά-καρφιά έκαναν αναρχικοί τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (βίντεο)

Το ήπιο έως και υποτονικό προεκλογικό κλίμα έρχεται να δυναμιτίσει η επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ επί της οδού Κολοκοτρώνη 1-3, όπου εισέβαλε στις 8:10 το πρωί η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Μέλη της ομάδας προξένησαν σοβαρές ζημιές στα γραφεία, στον 7ο όροφο. Μεταξύ άλλων, έσπασαν τζάμια, υπολογιστές, λάπτοπ, εκτυπωτές και κάμερες, ενώ κατέστρεψαν και έγγραφα πριν εξαφανιστούν.

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα indymedia, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, ενώ έχει ανεβάσει και σχετικό βίντεο το οποίο τράβηξε η ομάδα την ώρα της καταστροφής.

«Οι σεκιούριτι που φύλασσαν την είσοδο του κτιρίου κρατήθηκαν από μια περιφρούρηση της ομάδας η οποία τους αφαίρεσε τους ασυρμάτους τους και οι σύντροφοι αποχώρησαν ανενόχλητοι. Το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από ΔΕΛΤΑδες και ΟΠΚΕ αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν εμπόδισε την επίθεση και την ισοπέδωση του ορόφου…» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ομάδα αναρχικών.

Το σίγουρο είναι ότι η εισβολή αυτή είναι ένα χαρτί που θα «παίξει» στην προεκλογική αναμέτρηση καθώς η ίδια ομάδα είχε γίνει γνωστή φέτος την Πρωταπριλιά, όταν κάποια μέλη της έσπασαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές Τύπου Γ. Τότε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε πει «είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;» Υπάρχει ωστόσο τεράστια διαφορά ανάμεσα στην ανάρτηση ενός πανό και στην καταστροφή δημόσιας περιουσίας, ανεξάρτητα από το ρόλο που παίζει ο συγκεκριμένος οργανισμός και το πόσο είναι συμπαθής στον ελληνικό λαό…