Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Τάξη και τέλη στα πεζοδρόμια Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης

Προδιαγραφές και κανόνες στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο των τριών πόλεων που ψήφισε την προηγούμενη Τετάρτη τον σχετικό Κανονισμό.

Μέχρι σήμερα, μια σειρά από χρήσεις στα πεζοδρόμια, τα πάρκα ή τις οδούς είτε δεν προβλέπονταν, χωρίς όμως να απαγορεύονται, είτε επιτρέπονταν, χωρίς να εισπράττει ο Δήμος κάποιο τέλος.

Πλέον μπαίνει μια τάξη καθώς για κάθε απλή χρήση του κοινόχρηστου χώρου (δηλαδή όλες οι χρήσεις πλην αυτής των τραπεζοκαθισμάτων που ρυθμίζει άλλος Κανονισμός) θα διέπεται από κάποιες αρχές:

Π.χ. Θα πρέπει να διασφαλίζεται στα πεζοδρόμιο ελεύθερος χώρος πλάτους 1,5 μέτρων για τη διέλευση των πεζών, δεν θα επιτρέπονται οι διαφημίσεις σε τέντες και ομπρέλες, δεν θα επιτρέπονται μόνιμες κατασκευές.

Ο Κανονισμός προβλέπει μεταξύ άλλων άδεια για τοποθέτηση εμπορευμάτων, όπως μπροστά από μανάβικα, άδεια για τοποθέτηση κάδων για μπάζα, για τοποθέτηση σκαλωσιάς επί του πεζοδρομίου ή για περίφραξη ενός εργοταξίου, άδεια αποκλεισμού ενός δρόμου για φορτοεκφόρτωση, άδεια για τοποθέτηση οικίσκου φύλαξης προσώπων.

Η Κανονιστική αυτή διάταξη επίσης μεριμνά για τους όρους υπό τους οποίους κάποια επιχείρηση (ξενοδοχείο, τράπεζα κ.λπ.) μπορεί να καταλάβει θέσεις στάθμευσης, ενώ ορίζει και τις εκδηλώσεις που μπορούν να λάβουν χώρα σε κοινόχρηστο χώρο (όπως π.χ. μια έκθεση βιβλίου ή τα εγκαίνια ενός καταστήματος), απαγορεύοντας δεξιώσεις και πάρτι.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο αυτή την Τετάρτη θα καθοριστεί το ύψος των τελών.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 17 Δεκεμβρίου 2016) 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας