Με...δημόσια κρεμάλα απειλούν ταξιτζήδες τους «προδότες» που θα συνεργαστούν με την Uber

Με…δημόσια κρεμάλα απειλούν ταξιτζήδες τους «προδότες» που θα συνεργαστούν με την Uber

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της νέας πολυεθνικής εταιρείας μίσθωσης οχημάτων Uber που μετά από 200 πόλεις στον κόσμο ξεκίνησε -σε δοκιμαστική ακόμα περίοδο- τις υπηρεσίες της στην Αθήνα.

Με δημόσια κρεμάλα στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει ο ίδιος, απείλησε ο γνωστός συνδικαλιστής κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ (ιδιοκτήτες ταξί), όσους… προδώσουν το επάγγελμα, συνεργαζόμενοι με τη διεθνή εταιρία Uber. Κατανοητό ότι οι ταξιτζήδες αισθάνονται ότι απειλούνται από τον ανταγωνισμό που φέρνει η νέα υπηρεσία ωστόσο πρακτικές εκφοβισμού δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ούτε καν ως αστείο.

tspg

Λεπτομερέστερα, σε τρεις διαδοχικές αναρτήσεις του στο φέισμπουκ, ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρει:

Α. Ταξιτζήδες που συνεργάζονται με την uber αποτελούν εχθρό του κλάδου. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτό το επάγγελμα. Όσοι ταξιτζήδες προδίδουν το ταξί σαν σύγχρονοι Ιούδες ”για τριάντα αργύρια” θέλουν κρέμασμα αλλά όχι σε συκιά στο Σύνταγμα.

Β. Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Και είναι πόλεμος επιβίωσης. Οι ”πηλιογούσηδες” του κλάδου έχουν ελάχιστο χρόνο να επανορθώσουν. Καλό θα είναι κάθε ιδιοκτήτης ταξί να γνωρίζει για τις συνεργασίες του οδηγού του και να τον αποτρέψει από την uber. Ο οδηγός μπορεί να είναι προσωρινός στο επάγγελμα και δεν νοιάζεται για το αύριο. Ο ιδιοκτήτης όμως και αύριο θα έχει το ταξί, θα έχει την περιουσία του. Ας μην αφήσουμε λοιπόν κάθε τυχοδιώκτη να παίζει και να υπονομεύει την περιουσία μας και το επάγγελμά μας.

Γ. Η πρώτη ήττα για τα Αμερικανάκια ήταν να κάνουν πίσω για την εφαρμογή με τα ιχ. Αλλιώς το είχαν σχεδιάσει. Ξεκίνησαν στα μουλωχτά και πιστεύουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο. Δειλά ανθρωπάκια. Μπορεί τούτος ο τόπος να βγάζει λίγους μπάσταρδους προδότες που μας δυσκολεύουν τη ζωή, αλλά έχει και κάμποσα εκατομμύρια ψυχές, που ξέρουν να αγωνίζονται με περηφάνεια και τιμή. Βγάλτε εισιτήριο για το Σαν Φραντζίσκο….

Διαβάστε για την εταιρεία που έρχεται να φέρει τα άνω κάτω στις μετακινήσεις στην πόλη στo προηγούμενο άρθρο του 3vita εδώ