Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Η Φάρμα των ζώων

Ταυτότητα & microchip: Επιβάλλεται να τα φοράμε στα κατοικίδια μας

Η απώλεια ενός ζώου μπορεί να συμβεί στον καθένα, ακόμα κι αν πιστεύει ότι δεν θα του τύχει ποτέ! Το αποδεικνύουν οι εκατοντάδες αγγελίες με τίτλο ”χάθηκε” στο Διαδίκτυο, σε κολώνες και σε εφημερίδες.

Μία ξεχασμένη ανοιχτή πόρτα στην αυλή, ένα λουρί που έσπασε, κάτι που τρόμαξε το ζώο μας ή τέλος πάντων ”η κακιά στιγμή” μπορεί να είναι αρκετά για να χαθεί το κατοικίδιο μας.

Οι πιθανότητες να το βρούμε αυξάνονται σημαντικά αν φέρει επάνω του τα στοιχεία μας. Βλέπετε οι φιλόζωοι άνθρωποι που θα σταθούν να χαϊδέψουν και να βοηθήσουν ένα σκύλο ή μία γάτα  που περιφέρεται μόνο τους είναι πολλοί! Όμως αν φορά μόνο ένα κολλάρο δεν μπορούν να σας εντοπίσουν και ίσως δεν δείτε ποτέ την φωτογραφία που θα ανεβάσουν στα κοινωνικά μέσα, όσοι είναι γνώστες.

Αν ωστόσο το κατοικίδιο φέρει μία ταυτότητα στο κολλάρο με το τηλέφωνό μας είναι πολύ εύκολο να μας ειδοποιήσουν και να παραλάβουμε άμεσα το ζωάκι μας! Με κόστος που ξεκινάει από 1-2 ευρώ (μία απλή πλαστική) και φτάνει τα 6-12 (μία μεταλλική με χαραγμένα τα στοιχεία μας), είναι ένας απλός τρόπος να έχει πάντα το ζώο μας το τηλέφωνό μας επάνω του!

Ακόμα, επειδή οι ταυτότητες χάνονται/κόβονται/μασουλιούνται, υπάρχει το microchip, η ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεωτική από τη νομοθεσία (από το 2003) για σκύλους και γάτες. Τοποθετείται από κτηνίατρο, στην αριστερή πλευρά του λαιμού, έχει μέγεθος κόκκου ρυζιού και δεν μπορεί να χαθεί αφού ουσιαστικά εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα του ζώου. Φέρει ένα μοναδικό αριθμό ο οποίος καταχωρείται στην πανελλήνια βάση δεδομένων με ιδιοκτήτες ζώων και όταν βρεθεί το χαμένο ζώο σας, μπορούν να το σκανάρουν σε κτηνιατρείο το λαιμό του και να βρουν σε ποιόν αντιστοιχεί το microchip. Η διαδεδομένη αυτή μέθοδος βοηθά πολλά χαμένα ζώα να ξανα βρουν το σπίτι τους ακόμα και αν βρεθούν μήνες ή και χρόνια μετά, σε άλλη περιοχή αλλά και σε περίπτωση κλοπής να αποδειχθεί η ιδιοκτησία. Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 35-50 ευρώ.

Επειδή η ζωή του ζώου μας είναι ανεκτίμητη, φροντίστε να έχει πάντα το τηλέφωνο σας επάνω του!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας