Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Τελευταίο “αντίο” στον Βουλιαγμενιώτη Γιώργο Λιαμή

Ένας παλαιός κάτοικος της Βουλιαγμένης και βετεράνος άσος του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ “έφυγε” την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Ο Γιώργος Λιαμής κατέκτησε με το “τριφύλλι” το πρωτάθλημα του μπάσκετ τις χρονιές ’61, ’62 και ’67. Έχοντας ζήσει μια περιπετειώδη ζωή και έχοντας τη φήμη του μεγάλου αθλητή, στην τελευταία φάση της ζωής του, από τη δεκαετία του ’70 διέμενε στη Βουλιαγμένη στα όρια του κοινωνικού περιθωρίου.

Έχοντας προσωπική φιλία με τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα του είχε παραχωρηθεί μια από τις παράγκες του λεγόμενου bamboo village, ενώ τα τελευταία χρόνια διέμενε στη δομή του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης, ως άπορος. Μορφή της παραλίας και άσος στις ρακέτες, για μεγάλο διάστημα πρόσεχε τα σκάφη που έδεναν στον Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης.

Ο θάνατός του, την όγδοη δεκαετία της ζωής του, προήλθε μετά από πτώση που προκάλεσε λιποθυμικό επεισόδιο.

Η εξόδιος ακολουθία την οποία παρακολούθησαν δεκάδες φίλοι του νέοι και παλαιότεροι εψάλη στο Κοιμητήριο της Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Τον Δήμο εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαίρη Φουρναράκη, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Βασίλης Παπαμιχαήλ και οι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Βουλιαγμένη, Διονύσης Γεωργουλόπουλος, Παντελής Κασιδόκωστας και Μαρία Σίνα.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Γραφείου Τελετών Τογρίδη.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε:

“Τον ύστατο χαιρετισμό αποδίδουμε σήμερα σε έναν Βουλιαγμενιώτη, έναν άνθρωπο του αθλητισμού, τον Γιώργο Λιαμή. Ο Γιώργος Λιαμής τίμησε τη δεκαετία του ’60 τη φανέλα της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Θερμά συλλυπητήρια στου οικείους του”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

(Πηγή φωτογραφιών: trifilara.gr)

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας