Σε αναζήτηση όσων δεν πληρώνουν τέλη η αυτοδιοίκηση

Τους …μπαταχτσήδες των δημοτικών τελών αναζητά πλέον συστηματικά η αυτοδιοίκηση, μετά από μια χαρακτηριστική περίπτωση ακινήτου στο Δήμο Νεάπολης Συκεών της Θεσσαλονίκης που διερευνήθηκε με διασταυρώσεις με τα στοιχεία της ΔΕΗ.

Όπως προέκυψε από το σχετικό έλεγχο, συγκεκριμένοι κωδικοί κτιρίων απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών, όμως διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κτίρια τα οποία δεν εμπίπτουν στην ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να απαλλαχθούν. Ειδικότερα, η διαπίστωση έγινε από τις υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη, όπου κατά τον τακτικό έλεγχο που έκαναν οι αρμόδιοι διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένη παροχή έχει τον κωδικό (ΜΚΛ01 ) και δεν χρεώνεται δημοτικά τέλη.

tspg

Μετά από μια σειρά αλληλογραφίες με τις υπηρεσίες της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν περιέχεται στις περιπτώσεις εκείνων των κατηγοριών που απαλλάσσονται.  Μάλιστα, η συγκεκριμένη παροχή είχε οικιακή χρήση. Μετά τη σχετική διαπίστωση η ΔΕΔΔΗΕ απάντησε ότι «η μη χρέωση των δημοτικών τελών οφείλετο σε λειτουργικό πρόβλημα του μηχανογραφικού συστήματος κατά τη διαδικασία της υπόψη παροχής».

Μετά τη σχετική διαπίστωση, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διαβιβάζει την επιστολή του δημάρχου Νεάπολης Συκεών προς όλους τους δημάρχους και τους ενημερώνει για την ύπαρξη τέτοιου είδους φαινομένων. Στην επιστολή του ο Σ. Δανιηλίδης  τους προτείνει να προχωρήσουν σε διασταύρωση των στοιχείων προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η «απαλλαγή» αυτή δεν είναι σε διευρυμένο επίπεδο.

Δείτε εδώ την επιστολή.