Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Τεστ Covid σε υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς

Προληπτικούς ελέγχους με μοριακά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού ξεκινά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το σύνολο των υπαλλήλων του και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και μετά από σχετική αποδέσμευση πόρων του Δήμου, οι έλεγχοι για covid ξεκίνησαν ήδη στους εργαζόμενους και σε όσους διαμένουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου, δηλ. στη Στέγη Υπερηλίκων Βούλας και τον Κοινωνικό Ξενώνα Βουλιαγμένης.

Έπειτα αποφασίστηκε ότι όσοι υπάλληλοι απουσιάζουν από την υπηρεσία με οποιαδήποτε άδεια απουσίας, κατά την πρώτη ημέρα της προγραμματισμένης επιστροφής τους από τη Δευτέρα 24/08/2020, αντί να προσέλθουν για εργασία, θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε μοριακό τεστ COVID-19 και θα μείνουν εκτός δημοτικών εγκαταστάσεων μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων την επόμενη μέρα.

“Εφόσον το τεστ βγει αρνητικό ο εργαζόμενος επιστρέφει στην εργασία του όπου πρέπει για πέντε μέρες να λαμβάνει όλα τα μέσα προστασίας (υποχρεωτική χρήση μάσκας κ.λπ.)” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει και για όσους έχουν ήδη επιστρέψει από 17/08/2020 μέχρι σήμερα.

Για το προσωπικό που υπηρετεί στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία καθώς και για το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών υποδομών προβλέπεται ότι ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά την ίδια απόφαση, “όποιος εργαζόμενος αισθανθεί αδιαθεσία ή όποιος κρίνει η υπηρεσία ότι θα πρέπει για λόγους διασφάλισης τόσο της υγείας του ιδίου όσο και των υπολοίπων συναδέλφων θα μπορεί να υποβληθεί σε μοριακό τεστ”.

Με νέα απόφαση αναμένεται επίσης να διεξαχθεί τεστ για Covid-19 στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με δημοτική δαπάνη κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement