Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ζήσε Μάη μου να φας… γεμιστά!

Η χορήγηση ενός ζεστού μεσημεριανού γεύματος για τους μαθητές μετατίθεται για τη σχολική χρονιά 2016-2017, όπως άκουσε η αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που συναντήθηκε την Πέμπτη με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Προστασίας Θεανώ Φωτίου.

Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν το πρόβλημα της δωρεάν σίτισης και ιατρικής περίθαλψης για όλους τους μαθητές, όμως η απάντηση της υπουργού ήταν ότι φέτος δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ για τα γεύματα των μαθητών.

Οι πενόμενοι μαθητές θα πρέπει να αρκεστούν σε ένα ελαφρύ πρόγευμα (κουλούρι ή σάντουιτς μαζί με φρουτοχυμό ή φρούτο) που θα διανέμεται σε 15.000 μαθητές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με ένα τρίμηνης διάρκειας πιλοτικό πρόγραμμα που ακόμα δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή. Όμως από του χρόνου το Σεπτέμβρη θα αρχίσουν να τρώνε… γεμιστά μέχρι σκασμού.

 

Ας θυμίσουμε πως η υπουργός Θεανώ Φωτίου εισήλθε στην ορκωμοσία είχε δηλώσει το Σεπτέμβρη ότι:  «Θα προχωρήσουμε στην εξυγίανση στις πρώτες μας προτεραιότητες, την ιστορία με τα σχολικά γεύματα».

Σε ερώτηση που θα βρεθούν οι πόροι για τις δράσεις αυτές, η υπουργός απάντησε τότε ότι «αν κάνουμε οικονομία όλα γίνονται… Όπως τα γεμιστά, είναι επινόηση του ελληνικού λαού με τίποτα δηλαδή πολύ φτηνά τρώει μια οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά  χαριτολογώντας.

Η κ. Φωτίου είχε προκαλέσει αίσθηση και προεκλογικά όταν είχε δηλώσει «και μαρμελάδα θα φτιάξουμε για τους πρόσφυγες»!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας