Θέμα Γυμνασίου Βουλιαγμένης στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β

Θέμα Γυμνασίου Βουλιαγμένης στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β

Τον …πονοκέφαλο του Γυμνασίου της Βουλιαγμένης έφερε σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η Μαρία Σίνα. 

Πρόκειται για το πιο νέο από τα σχολικά κτήρια του Δήμου (εγκαινιάστηκε το 2014) και επίσης το πιο όμορφο, καθώς φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη.

Την ίδια στιγμή όμως το κτήριο αυτό έχει σοβαρή έλλειψη χώρων, καθώς δεν υπάρχει αξιοπρεπές προαύλιο ενώ και ο εξοπλισμός του φθείρεται πολύ γρήγορα.

Στην ενημέρωσή του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε ότι ο αρχικός εξοπλισμός του σχολείου (πόρτες, παράθυρα, είδη υγιεινής κ.λπ.) δεν ήταν βαρέος τύπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει συχνή ανάγκη για αντικατάστασή του. Είπε ακόμη ότι δεν προβλέφθηκε μεγάλο προαύλιο, καθώς τοποθετήθηκε μια ράμπα για το υπόγειο πάρκινγκ. “Καθηγητές και γονείς δικαίως φωνάζουν, σχεδιάζουμε τώρα να κατασκευάσουμε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ”, τόνισε ο Δήμαρχος. Επίσης είπε ότι θα αντικατασταθούν όλες οι πόρτες και επίσης γίνεται σταδιακή αλλαγή του εξοπλισμού.

Η διεύθυνση του Γυμνασίου θέτει και θέμα ασφάλειας των μαθητών, καθώς παρατηρείται πτώση πετρών από το λόφο που υψώνεται στην “πλάτη” του σχολείου και πιέζει τον Δήμο να βρει λύση στο θέμα του προαυλισμού.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε πάντως ότι οποιαδήποτε μεγάλη παρέμβαση, όπως η καθαίρεση τμημάτων τσιμέντου, πρέπει να περιμένει την παρέλευση 5ετίας από την παράδοση του έργου το οποίο χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους με ένα πλαίσιο που απαγορεύει στον Δήμο τις τεχνικές βελτιώσεις.