Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Νότια προάστια: πρωτιά στα όμορφα θερινά σινεμά

Καλοκαίρι και θερινό σινεμά. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Τέσσερα από τα ωραιότερα θερινά σινεμά των προαστίων της Αθήνας βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Στο σχετικό αφιέρωμα του in.gr, που μίλησε με τους ιδιοκτήτες τους, με χαρά διαπιστώνουμε ότι τα 4 από τα 10 επιλεγμένα θερινά σινεμά βρίσκονται στη Βάρκιζα, τον Φλοίσβο, τη Σαρωνίδα και τη Γλυφάδα και είναι τα ακόλουθα:

 

CINE RIA (Aφροδίτης 8, Βάρκιζα)

Το Cine Ria στολίζει την Βάρκιζα από το 1963. Ο κ. Σωτήρης Μπαγλατζής ανήκει στην τρίτη γενιά ιδιοκτητών, αφού όπως επισημαίνει «ήταν στην οικογένειά μας ο κινηματογράφος». «Τις δεκαετίες 1970-1980 ο θερινός κινηματογράφος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής διασκέδαση, μετά γνώρισε την πτώση, αλλά πλέον είναι και πάλι αγαπητός» αναφέρει ο ιδιοκτήτης, ενώ δεν παραλείπει να αναγνωρίσει ότι «η αγάπη του κόσμου είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που μας κρατά ζωντανούς. Η αγάπη του κόσμου, αλλά και η δική μας προς τον κινηματογράφο. Τον αγαπάμε και
προσπαθούμε συνεχώς να τον διατηρήσουμε». Το Cine Ria προβάλλει ως επί το πλείστον ταινίες πρώτης προβολής, αλλά και σινεφίλ, καθώς και φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, κατά βάση παιδικές. Τέλος, ο κ. Μπαγλατζής τονίζει ότι «το κυλικείο μας προσφέρει καλαμάκια, πατάτες τηγανιτές, hot dog αλλά και το ιδιαίτερα ‘διάσημο’ παγωτό μηχανής μας».

ria

CΙΝΕ ΦΛΟΙΣΒΟΣ (Μαρίνα Φλοίσβου)

«Το σινεμά είναι πλέον τρόπος ζωής για εμένα», αναφέρει ο κ. Λάμπρος Μαριόλης, ιδιοκτήτης του θερινού κινηματογράφου Φλοίσβος, σήμα κατατεθέν των νοτίων προαστίων. Παιδί μιας κινηματογραφικής οικογένειας, με μητέρα ηθοποιό και πατέρα με έντονη κινηματογραφική δραστηριότητα, ο κ. Μαριόλης επισημαίνει στο in.gr ότι ο Φλοίσβος είναι μια όαση στην Αθήνα. «Ο χώρος βρίσκεται στα δυο λεπτά από τη θάλασσα, μακριά από θόρυβο και χωρίς πολυκατοικίες να περιτριγυρίζουν τον θεατή», ενώ τονίζει ότι το σινεμά διαθέτει ένα από τα καλύτερα
συστήματα ήχου και προβάλλει κυρίως ταινίες πρώτης προβολής. Το κυλικείο, πέρα από ποπ κορν και άλλα κλασικά «κινηματογραφικά» εδέσματα, προσφέρει κεφτεδάκια, κοτομπουκιές, hot dog, πίτσα, αλλά και λουκουμάδες. Μεγάλο μέρος του κόσμου επισκέπτεται τον Φλοίσβο, ανεξαρτήτως προβολής, «απλά και μόνο για να κάτσει στα τραπεζάκια έξω, να πιει ή να φάει κάτι», ενώ το 500 θέσεων σινεμά είναι ο χώρος που επιλέγουν οι περισσότερες εταιρείες διανομής για επίσημες πρεμιέρες και events.

floisv
ΜΑΡΙΛΕΝΑ (Αιγύπτου 123, Άνω Γλυφάδα)

Μετά από 15 χρόνια, ο κινηματογράφος Μαριλένα της Άνω Γλυφάδας είναι και πάλι κοντά μας! Το in.gr επισκέφτηκε τον χώρο στα εγκαίνια και μίλησε με έναν από τους τρεις ενοικιαστές και διαχειριστές της εταιρείας που μίσθωσε το χώρο, κ. Σπύρο Πανά. Ο κ. Σπύρος Πανάς εξηγεί ότι «η οικογένειά μου είναι στον χώρο του κινηματογράφου από παλιά, εγώ ουσιαστικά είμαι η τρίτη γενιά. Ο πατέρας μου και ο παππούς μου ήταν αιθουσάρχες. Εγώ πήγα λίγο παραπέρα, ασχολήθηκα με τον εξοπλισμό κινηματογραφικών μηχανημάτων και πάντα υπήρχε στο πίσω

μέρος του μυαλού μου να ανοίξω έναν θερινό κινηματογράφο. Τον τελευταίο θερινό που είχα τον έκλεισα το 1991, τότε με την κρίση». Ο κ. Πανάς συνεχίζει λέγοντας ότι «κάποια στιγμή αρχίσαμε να το συζητάμε με τον Διονύση, ιδιοκτήτη, και είπαμε να το φτιάξουμε. Έτσι ξεκίνησε». Η τελευταία φορά που δούλεψε ο κινηματογράφος ήταν το 1999. «Καταλαβαίνεται ότι χρειαζόταν και επισκευές, ανανέωση. Είμαστε τρεις μήνες και φτιάχνουμε. Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας και αγάπη και από τους τρεις μας, γιατί είμαστε τρεις συνεργάτες. Μαζί με μένα, η κ.

Μαρία Χέβα και ο κ. Αργύρης που είναι στο κυλικείο. Ελπίζουμε τα καλύτερα». Ο χώρος έχει τις κλασικές προδιαγραφές θερινού σινεμά, με χαλίκι, με καρέκλες σκηνοθέτη, που είναι όμως πολύχρωμες και πολλά τραπεζάκια. Η εικόνα και ο ήχος ό,τι πιο τελευταίο τεχνολογικά, ενώ το κυλικείο προσφέρει, ανάμεσα στα εδέσματα, μπίρα και καλοκαιρινά κοκτέιλ. «Σε γενικές γραμμές θα παίζονται ταινίες πρώτης προβολής. Σίγουρα θα γίνουν και κάποια αφιερώματα, και στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και ταυτόχρονα σκεφτόμαστε και άλλα πράγματα.
Ήδη έχουμε προγραμματίσει παραστάσεις». Στις 7 Ιουνίου θα ανέβει μια παιδική παράσταση.

mari

 

ΣΙΝΕΜΑ ΟΡΦΕΑΣ (Λ. Σαρωνίδας 60, Σαρωνίδα )

«Ένα από τα καλύτερα θερινά σινεμά της Ελλάδος», αναφέρει ο ιδιοκτήτης Πολ Σκλάβοςγια τον Ορφέα. «Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στο σινεμά». Ο Ορφέας της Σαρωνίδας (1996) αποτελεί τη συνέχεια του Ορφέα που βρισκόταν στον Άι-Γιάννη της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (1935). Ο κ. Σκλάβος, σκηνοθέτης, επισημαίνει ότι «ο χώρος είναι πολύ όμορφος, με πράσινο, γιασεμί, βουκαμβίλιες, μοσχομυρίζει καλοκαίρι». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα εδέσματα του κυλικείου, αφού περιλαμβάνονται «μπίρα βαρελίσια και κρασί Στροφιλιά, τοπικός οίνος.

Προσφέρουμε,επίσης, φρούτα και ποικιλίες τυριών για να πηγαίνουν με το κρασάκι, αλλά και hot dog». Ο χώρος, επίσης, φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις και οργανώνει άλλα δρώμενα, όπως γευσιγνωσίες και μουσικές βραδιές. Κλείονοντας, ο κ. Σκλάβος τονίζει «ό,τι και να σας πω εγώ, αν δεν το επισκεφθεί κανείς, δεν μπορεί να καταλάβει το πόσο όμορφος και ξεχωριστός είναι ο χώρος».

 

orfeas

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement