Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Ανεξάρτητη Κίνηση

Θερμό επεισόδιο ΑΟ Βουλιαγμένης και Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Ανταλλαγή σκληρών επιστολών σημειώθηκε εν μέσω εορτών μεταξύ της νέας διοίκησης του ΑΟ Βουλιαγμένης και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Δείτε το υπόβαθρο της αντιπαράθεσης με αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ.

Το θέμα μεταφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου κυριάρχησαν οι αντεγκλήσεις και οι ύβρεις εκατέρωθεν.

Η συζήτηση ξεκίνησε από προ ημερήσιας διάταξης ανακοίνωση του Παντελή Κασιδόκωστα, που επιτέθηκε φραστικά στη Μαρία Σίνα χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις. Η δημοτική σύμβουλος απάντησε, όπως και ο Δήμαρχος.

Εν ολίγοις, ο ΑΟ Βουλιαγμένης πραγματοποίησε στις 12 Δεκεμβρίου αρχαιρεσίες από τις οποίες προέκυψε νέα διοίκηση, η οποία όμως φαίνεται ότι αμφισβητείται από μερίδα μελών του ΑΟΒ. Στελέχη της διοίκησης του Δήμου έκαναν λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο για “μαϊμού εκλογές”, ενώ και στην τελευταία ανακοίνωση του ΟΑΠΠΑ η νέα διοίκηση αναφέρεται ως “φερόμενη νέα διοίκηση”.

Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση του Ομίλου, το πρόσωπο οπου επέλεξε ο Δήμαρχος να παραδώσει τα κλειδιά των γηπέδων και γραφείων παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του ΑΟΒ.

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του απαντά ότι δεν αναγνωρίζει τη νέα διοίκηση μέχρι αυτή να προσκομίσει “διαπιστευτήρια” από το Πρωτοδικείο και ότι το πρόσωπο που κατέχει τα κλειδιά είναι ο “μοναδικός άνθρωπος που έχει επίσημη σύμβαση με τον ΟΑΠΠΑ” (σ.σ. είναι ο μισθωτής της καντίνας και παράλληλα εμπλεκόμενος με τα διοικητικά του Ομίλου). Επιπλέον, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε ότι έχει δώσει αυστηρές εντολές στον προσωρινό κλειδούχο να διευκολύνει την αθλητική δραστηριότα.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2015 η διοίκηση του ΑΟΒ ανήρτησε στο Facebook μια ανακοίνωση καταγγελίας του δημάρχου και προέδρου του ΟΑΠΠΑ, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, στην οποία αναφέρεται:Μαύρα Χριστούγεννα για τους προπονητές και το υπόλοιπο προσωπικό του ΑΟ Βουλιαγμένης

Μετά από μια αψυχολόγητη ενέργεια του Προέδρου του ΟΑΠΠΑ και Δημάρχου των 3Β, κου Κωνσταντέλλου καθώς και του αντιπροέδρου και Αγαλιώτη, να κλείσουν τα Γραφεία του Ομίλου και απαγορεύσουν την είσοδο σε αυτά στη Νόμιμη εκλεγμένη νέα διοίκηση αυτού, ο Αθλητικός Όμιλος Βουλιαγμένης, υπολειτουργεί με αποτέλεσμα εκτός των άλλων προβλημάτων, να μη γίνονται ούτε εισπράξεις, ούτε πληρωμές και έτσι οι προπονητές να κάνουν Χριστούγεννα απλήρωτοι.

Επειδή θεωρούμε ότι ο κος Δήμαρχος έχει παραπλανηθεί από κάποιους παλαιούς ανενεργούς παράγοντες την τελευταία εικοσαετία και δεν βλέπει τα προφανή, δηλ. την εύρυθμη λειτουργία του Ομίλου, τον καλούμε έστω και τώρα να φανεί δίκαιος ως όφειλε να είναι και να ομαλοποιήσει το χάος που έχει προκύψει από την ενέργειά του αυτή.

Με την πεποίθηση ότι θα εισακουσθεί το εύλογο αυτό αίτημά μας,

Το ΔΣ
του ΑΟ Βουλιαγμένης


Απάντηση δημοσιοποίησε την επομένη το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

Μικροπολιτική, λαϊκισμός και μισές αλήθειες στον Α.Ο. Βουλιαγμένης

Χθες, (29 Δεκεμβρίου) αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «ανοιχτή επιστολή» υπογεγραμμένη από το «Δ.Σ. του ΑΟ Βουλιαγμένης» με τον προκλητικό – λαϊκίστικο τίτλο, « Μαύρα Χριστούγεννα για τους προπονητές και το υπόλοιπο προσωπικό του ΑΟ Βουλιαγμένης». Η ανοιχτή επιστολή κατηγορεί, ψευδώς, το Δήμαρχο με την ιδιότητα του Προέδρου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής, (ΟΑΠΠΑ) καθώς και τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Γιάννη Αγαλιώτη, ότι έκλεισαν τα γραφεία του ομίλου και απαγορεύουν την είσοδο στη νόμιμα εκλεγμένη νέα διοίκησή του, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί ο σύλλογος, να μην γίνονται εισπράξεις, ούτε και πληρωμές του ομίλου.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τις δεκάδες οικογένειες που αθλούνται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης, μέσω κάποιου συλλόγου ή ανεξάρτητα, αλλά και το σύνολο των συνδημοτών μας, τι ακριβώς συμβαίνει στο αθλητικό κέντρο Βουλιαγμένης.

Στις 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Βουλιαγμένης, γενική συνέλευση του Α.Ο. Βουλιαγμένης, όπου μέσα σε μια επεισοδιακή συνέλευση, πραγματοποιήθηκαν εκλογές του ομίλου. Την επόμενη ημέρα, η φερόμενη ως νέα διοίκηση, αυθαίρετα και χωρίς καμία άδεια από τον ΟΑΠΠΑ, αντικατέστησε τις κλειδαριές του γηπέδου. (Σημειώνουμε εδώ ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν αποκλειστικά στον ΟΑΠΠΑ, ο οποίος έχει επιφορτιστεί και με τα έξοδα λειτουργίας, συντήρησής και ανακατασκευής τους).

Τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, με εντολή του Προέδρου του ΟΑΠΠΑ και Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, αντικαταστάθηκαν εκ νέου οι κλειδαριές των εγκαταστάσεων από τον ΟΑΠΠΑ και δόθηκε κλειδί στον μισθωτή του κυλικείου (ως τον μοναδικό άνθρωπο που έχει επίσημη σύμβαση με τον ΟΑΠΠΑ) με ρητές εντολές, να φροντίσει να διεξάγεται όλη η αθλητική δραστηριότητα στα γήπεδα ομαλά και χωρίς καμία απολύτως διακοπή. Σε ότι αφορά τα γραφεία των εγκαταστάσεων (και όχι του Ομίλου), δόθηκαν οδηγίες στον μισθωτή του κυλικείου να ανοίγουν και να κλείνουν παρουσία του, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ομίλου αλλά και η διαφύλαξη του περιεχομένου του γραφείου.

Ακολούθησε σειρά από ψευδείς καταγγελίες και διαμαρτυρίες των μελών της φερόμενης ως νέας διοίκησης, με αποκορύφωμα την προκλητική, προσβλητική και υβριστική συμπεριφορά τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Δεκεμβρίου που μπορεί κανείς να δει στα μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα που υπάρχουν στο διαδίκτυο. (http://www.vvv.gov.gr/ webtv) . Τέλος, πριν την έκδοση του χθεσινού εγγράφου, η φερόμενη ως διοίκηση του Α.Ο. Βουλιαγμένης απέστειλε και εξώδικο στο Δήμο ζητώντας από το Δήμαρχο να παραδώσει τα κλειδιά των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΠΠΑ, στους εκπροσώπους του μέχρι σήμερα αγνώστου Δ.Σ. του Ομίλου.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους συνδημότες μας ότι:

Οι εγκαταστάσεις ανήκουν αποκλειστικά στον ΟΑΠΠΑ, δηλαδή στο Δήμο, ο οποίος βάσει του κανονισμού λειτουργίας του, παραχωρεί τη χρήση τους στα αθλητικά σωματεία της πόλης που λειτουργούν νόμιμα.

Βάσει του άρθρου 19 του κανονισμού λειτουργίας του ΟΑΠΠΑ, ο οποίος είναι πλήρως συμμορφωμένος στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου Δημοτικών και Κοινοτικών χώρων άθλησης (ΦΕΚ 1362 / 18/10/2001 τεύχος Β’), «επιτρέπεται η παραχώρηση έναντι αντιτίμου γραφείων και αποθηκών που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων του Νομικού Προσώπου, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερόμενων φορέων. Για την παραχώρηση υπογράφεται σχετική σύμβαση». Τέτοια σύμβαση μεταξύ του ΟΑΠΠΑ και των ενδιαφερομένων δεν υφίσταται σήμερα.

Βάσει του άρθρου 11 του ίδιου κανονισμού, κάθε σωματείο πρέπει να υποβάλει εγκαίρως στον ΟΑΠΠΑ κάθε αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτή προκύπτει από το πρακτικό εκλογής, (εφ’ όσων οι αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ προέκυψαν από εκλογές) το οποίο επικυρώνεται από το αρμόδιο πρωτοδικείο. Ο ΟΑΠΠΑ δεν έχει λάβει γνώση της σύνθεσης του φερόμενου ως νέου Δ.Σ ούτε έχει λάβει πιστοποιητικού του Πρωτοδικείου Αθηνών περί προσβολής ή μη του κύρους των αρχαιρεσιών.

Όσα αναφέρει ο κανονισμός λειτουργίας του ΟΑΠΠΑ, τα γνωρίζει η φερόμενη ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου, κα Μαρία Σίνα, αφού με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ αλλά και της Δημοτικής Συμβούλου, τον έχει ψηφίσει ήδη δύο φορές.

Καλούμε λοιπόν τους συντάκτες του κατάπτυστου κειμένου που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο να βάλουν τέλος στον κατήφορο στον οποίο έχουν παρασυρθεί τις τελευταίες μέρες. Τους καλούμε επίσης να αφοσιωθούν στον αποκλειστικό στόχο που πρέπει να έχουν, που είναι ο αθλητισμός. Θεωρούμε απαράδεκτο στο όνομα του αθλητισμού, και με την αυθαίρετη επίκληση σε περίπου 300 νεαρούς αθλητές, που αθλούνται στο συγκεκριμένο όμιλο, να γίνονται μικροπολιτικά παιχνίδια λίγων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές τους σκοπιμότητες και φιλοδοξίες.

Η διοίκηση του Δήμου και του ΟΑΠΠΑ παραμένει προσηλωμένη αποκλειστικά στην ανάδειξη του υγιούς αθλητισμού για όλους τους συμπολίτες μας, προσφέροντας άρτιες υποδομές και δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά ζητήματα των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας