Θέσεις στάθμευσης κατοίκων ζητά η Βουλιαγμένη

Θέσεις στάθμευσης κατοίκων ζητά η Βουλιαγμένη

Το οξύ πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζουν ειδικά τους θερινούς μήνες οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης επανήλθε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης.

Η πόλη που δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από τις τρεις και παράλληλα δεν διαθέτει επαρκείς χώρους στάθμευσης των ΙΧ, στενάζει τα σαββατοκύριακα από τον όγκο των οχημάτων που κατακλύζουν τους δρόμους. Συζητώντας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το 2017, το Τοπικό Συμβούλιο της Βουλιαγμένης μεταξύ άλλων προτάσεων έθεσε τη δημιουργία ζωνών στάθμευσης για κατοίκους.

Συγκεκριμένα ζητά την “καθιέρωση θέσεων πάρκινγκ για κατοίκους στις οδούς που δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης ειδικά κατά τους θερινούς μήνες (οδός Ιάσονος, Ήρας, Διός, Ερμού) με ειδική σήμανση όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση αυτοκινήτων με αυτοκόλλητο κατοίκου”. Παράλληλα, επανέρχεται το αίτημα για πεζοδρόμηση της οδού Αγίου Παντελεήμονος (της παράλληλης οδού προς την παραλιακή λεωφόρο) τα βράδια (8 μ.μ. – 1 π.μ.) από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι υπόλοιπες προτάσεις του Συμβουλίου:

Ειδικός χώρος μεταταφής στο κοιμητήριο Βουλιαγμένης. Τοποθέτηση προβολέων με χρονοδιακόπτη στο κοιμητήριο Βουλιαγμένης. Εγκατάσταση δικτύου Wi-fi σε δύο σημεία της πόλης (1) στην Πλατεία 24ης Ιουλίου και (2) στην Πλατεία Νυμφών. Δημιουργία εσοχών στάθμευσης στην οδό Πανός 22 λόγω οξυμένου προβλήματος στη συγκεκριμένη πολυκατοικία (έλλειψη πρόσβασης από την υπερκείμενη οδό Σαπφούς) και γενικότερα στην περιοχή. Το υπάρχον πεζοδρόμιο στο σημείο έχει πλάτος 4.5 μ. Τοποθέτηση κολονακίων στη μέση της οδού Αλ. Παναγούλη κατά μήκος της, για την αποφυγή ατυχημάτων.

Δημοτική εσωτερική συγκοινωνία και σύνδεσή της μέχρι το μετρό. Προμήθεια-εγκατάσταση για 4-6 παγκάκια στο πεζοδρόμιο που υπάρχει στο πλάτωμα-πάρκινγκ πάνω από τον ΝΟΒ όπου υπάρχει πανοραμική θέα και διέρχονται αρκετοί επισκέπτες προερχόμενοι από τα ξενοδοχεία του Αστέρα. Κατασκευή κατάλληλου καλαίσθητου πλαισίου μέσα στο οποίο θα εντάσσονται οι κάδοι απορριμμάτων στις πλατείες, 24ης Ιουλίου καθώς και στο Καβούρι (οδός Ηλίου) για λόγους ασφάλειας και αισθητικής.

Στο πεζοδρόμιο της πλατείας 24ης Ιουλίου επί της οδού Θησέως τοποθέτηση χαμηλών ελαστικών στοπ ώστε να οριοθετείται ο χώρος πάρκιγκ των αυτοκινήτων και να μένει ένα επαρκές πεζοδρόμιο για τους πεζούς από την μεριά της πλατείας. Κολωνάκια μεταλλικά για αποτροπή στάθμευσης των οχημάτων επάνω στα πεζοδρόμια. Μελέτη συστήματος κομποστοποίησης.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 4 Ιουνίου 2016)