Θωρακίζεται αντισεισμικά το 1ο Δημοτικό Βάρης

Θωρακίζεται αντισεισμικά το 1ο Δημοτικό Βάρης

Μια προσωρινή ταλαιπωρία περιμένει τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης τη χρονιά που έρχεται.

Μια εκκρεμότητα …δεκαετιών ήρθε η στιγμή να διεκπεραιωθεί με την αντισεισμική θωράκισή του, καθώς αφoρά στην ασφάλεια του κτηρίου και των μαθητών: Το συγκεκριμένο σχολείο είναι το παλαιότερο του Δήμου, έχει κατασκευαστεί το 1958 και φυσικά δεν έχει καμία αντισεισμική προστασία.

tspg

Όπως είπε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, κλιμάκιο των υπηρεσιών του Δήμου έχει κάνει αυτοψία, χαρακτηρίζοντας το σχολείο “επικίνδυνο”.

Η λύση που επέλεξε η δημοτική αρχή ήταν να ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στο φετινό καλοκαίρι και για το διάστημα που θα απαιτηθεί να διαρκέσουν τα έργα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, τα μαθήματα να γίνονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

Για το σκοπό αυτό μισθώθηκαν 4 αίθουσες που θα εγκατασταθούν στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος. Οι εργασίες θα είναι εκτεταμένες, θα αφορούν τα θεμέλια, τον φέροντα οργανισμό και την τοιχοποιία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η παράδοση του σχολείου σε χρήση θα γίνει το αργότερο στις 20 Οκτωβρίου 2018.

Τη συζήτηση προκάλεσε ο επικεφαλής του Κύματος Ενωμένων Πολιτών, Δημήτρης Δαβάκης, ο οποίος σχολίασε ότι “όλη η σχολική σχολική χρονιά θα βγει στις προκάτ αίθουσες” τονίζοντας ότι η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος με τον εργολάβο έχει οκτάμηνη διάρκεια.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε ότι η διάρκεια της σύμβασης καθορίζεται από τη νομοθεσία και δεν αντιστοιχεί στον πραγματικό χρόνο που θα απαιτήσουν οι εργασίες.

Συνολικά το έργο θα κοστίσει στον Δήμο περίπου 400.000 ευρώ, ένα ποσό που όπως αποκάλυψε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποφάσισε να εκταμιεύσει ο Δήμος χρηματοδοτώντας τη μελέτη και την κατασκευή του έργου, καθώς η αρμόδια κρατική υπηρεσία (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) καθυστερεί χαρακτηριστικά τις εγκρίσεις και τις χρηματοδοτήσεις.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 14 Ιουλίου 2018)