Παραιτήθηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Τήλου

Παραιτήθηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Τήλου

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στο νησί της Τήλου, καθώς τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν, αναφορικά με την έλλειψη μόνιμου γιατρού και το συγκοινωνιακό, έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους του νησιού.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά – Αλειφέρη, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ η ίδια, που παραμένει στην θέση της (για την ώρα όπως είπε) κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, γιατί το νησί έμεινε και πάλι χωρίς γιατρό.

tspg

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Λαμπίρη στο news.gr, η δήμαρχος της περιοχής αναφέρει πως τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το νησί της, οδήγησαν τους συμβούλους σε αυτή τους την απόφαση:

Το γεγονός ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη η τοπική ακτοπλοϊκή γραμμή Τήλου – Ρόδου με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός επισκεπτών που θέλουν να έρθουν στο νησί μας, να μην μπορεί, καθώς η έλλειψη γιατρού μας οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Πάντως, άμεση λύση στο θέμα έδωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας. Στο Ιατρείο της Τήλου ανέλαβε υπηρεσία γενικός γιατρός- συντονιστής Δ/ντής ο οποίος μετακινήθηκε από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Πολυϊατρείο του Έμπωνα της Ρόδου και υπογράφηκε επίσης προγραμματική σύμβαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) με τους «Γιατρούς του Κόσμου» με την οποία θα τοποθετηθεί στο Ιατρείο της Τήλου γενικός ιατρός με τριετή θητεία.