Τίμησαν τους πεσόντες των Ιμίων στην πλατεία Βούλας

Τίμησαν τους πεσόντες των Ιμίων στην πλατεία Βούλας

Με μια λιτή αλλά προσεγμένη τελετή επέλεξε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να τιμήσει τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, 22 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα των Ιμίων.

Στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου της Βούλας, στην “πλατεία” της Βούλας που έχει ονομαστεί από τον πρώην Δήμαρχο Βούλας, Άγγελο Αποστολάτο “πλατεία Ιμίων”, βρίσκεται ένα από τα τρία μόλις μνημεία της Αττικής που είναι αφιερωμένα στον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό, οι οποίοι έπεσαν τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 μαχόμενοι στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Έτσι, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου η δημοτική αρχή των 3Β κάλεσε τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου αλλά και την τοπική κοινωνία σε μια εκδήλωση μνήμης, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνων.

Εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Άμυνας παρέστη ο Αρχιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Δημήτριος Ριζιώτης, ενώ ένα ναυτικό άγημα απέδωσε τιμές στη σημαία και μια φιλαρμονική μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Από τον πολιτικό κόσμο παρέστησαν ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων έστειλαν εκπροσώπους. Το παρών έδωσε επίσης, ο πρόεδρος του κόμματος Νέα Δεξιά, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Πλήθος τοπικών φορέων επίσης συμμετείχε στην εκδήλωση. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών “Απολλωνία”, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το Τοπικό Τμήμα Βούλας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κ.ά.