Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Ολυμπιονίκες: Αποτελείτε παράδειγμα ζωής!

Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Ολυμπιονίκες: Αποτελείτε παράδειγμα ζωής!

Ευθύνες στον αρχηγό της Ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο Ισίδωρο Κούβελο ρίχνει ο Τάσος Κορακάκης για τη μη πρόσκληση της Άννας Κορακάκη στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τους Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Όπως είπε δεν φταίει ο κ. Παυλόπουλος αλλά κανείς δεν τους ζήτησε μια συγγνώμη!
«Δεν μας ενημέρωσε κανείς. Αν θα πάμε στο Προεδρικό Μέγαρο και πότε θα πάμε. Το μάθαμε από 3-4 δημοσιογράφους που με πήραν τηλέφωνο. Εως τις 22:00 δεν με είχε πάρει κανείς. Αργά το βράδυ πήρα τον κ. Καπράλο και μου είπε ότι έπρεπε να είχα ειδοποιηθεί και ότι δεν έκανε αυτός τις προσκλήσεις», τόνισε ο Τάσος Κορακάκης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

“Δεν με ξέχασαν, επέλεξαν να μην με καλέσουν”

tspg

«Πριν φύγουμε από τη Βραζιλία, είχαμε μιλήσει με το αρχηγείο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τους εξηγήσαμε ότι η Άννα θα πάει διακοπές. Αν η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γινόταν πριν τις 30 του μηνός θα θέλαμε να μας ενημερώσουν 1-2 μέρες πριν, για να αλλάξει η Άννα τα εισιτήρια. Δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε ο κ. Κούβελος, ούτε ο κ. Κολυμπάδης», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο προπονητής της Άννας είπε: «Στις 12 το βράδυ με πήρε ο Πρόεδρος. Κατάλαβε ότι αυτό που έγινε ήταν λάθος. Ένα λάθος που δεν εμπλέκεται ο ίδιος. Μας είπε ότι όταν επιστρέψει η Άννα θα μας υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο».

Ο Τάσος Κορακάκης επεσήμανε πως έπεσαν από τα σύννεφα: «Πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν μας έχουν πάρει ούτε να μας ζητήσουν μία συγγνώμη. Ακόμη και στην περίπτωση που ήταν ανθρώπινο λάθος-όσο μεγάλο κι αν είναι- δεν μας πήρε κανείς να μας ζητήσει συγγνώμη. Εκτός από τον κ. Καπράλο δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο».

Παυλόπουλος σε Ολυμπιονίκες: Αποτελείτε παράδειγμα ζωής

Τους Ολυμπιονίκες τίμησε χθες Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τους οποίους υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλη την ελληνική αποστολή που ήρθε κατευθείαν από το αεροδρόμιο, σχολίασε: «Σας ευχαριστούμε γιατί μας κάνατε όλους υπερήφανους. Το μετάλλιό σας ανήκει σε σας γιατί η προσπάθεια σας είναι μοναχική. Να μην ξεχνάτε ότι η ζωή για έναν αθλητή δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά αγώνας αντοχής. Σας ευχαριστούμε γιατί μας κάνατε όλους υπερήφανους».

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρος Κούβελος, χάρισε στον κ. Παυλόπουλο μία σημαία με όλες τις υπογραφές των αθλητών.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Μανώλης Κολυμπάδης, και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κατσιαδάκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε όσους δεν παραβρεθήκαν στην τελετή, όπως η Άννα Κορακάκη διευκρινίζοντας:

«Όσοι δεν είναι σήμερα εδώ γιατί λείπουν εκτός Ελλάδας, όπως συμβαίνει με την Άννα Κορακάκη, θα συναντηθούμε όταν το επιτρέψουν οι δικές τους υποχρεώσεις. Και το κάνω για να αποδώσω αυτό που πρέπει να αποδώσω στον καθένα από εσάς».

kouvelos33

Κούβελος: Δεν φταίω εγώ για τα…διαδικαστικά

Ο κ. Κούβελος μιλώντας στην ιστοσελίδα gazzetta.gr έριξε το μπαλάκι της ευθύνης στη γραμματεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που δεν ειδοποίησε όσους αθλητές δεν ήταν μαζί του στο αεροπλάνο: “Ίσως εκεί έγινε το λάθος” υποστήριξε.

«Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφασίστηκε λίγη ώρα πριν μπούμε στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα και φυσικά δεν είχα τη δυνατότητα να προσκαλέσω εγώ τους αθλητές. Εγώ ενημέρωσα προφορικά όσους ήταν μαζί μου στην πτήση, οι υπόλοιποι που είχαν φύγει νωρίτερα από το Ρίο, ειδοποιήθηκαν από τη γραμματεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ίσως εκεί να έγινε το λάθος, αλλά πιστεύω ότι δεν είχε κανείς την πρόθεση να μην ειδοποιήσει τη χρυσή Ολυμπιονίκη.»

Ναι αλλά δεν είναι άκομψο να μην προσκαλείται ο αθλήτρια που έφερε δύο μετάλλια στην Ελλάδα;

«Σας είπα ότι τουλάχιστον από την πλευρά μου ως Αρχηγείο της Αποστολής δεν υπήρχε καμία πρόθεση να γίνει κάτι τέτοιο. Τα διαδικαστικά τα ανέλαβαν άλλοι, επειδή εκ των πραγμάτων ούτε το χρόνο είχαμε. Και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων…

Μάλιστα να επισημάνω ότι στο Ρίο ήμουν συνεχώς στο πλευρό της Άννας και στους δύο αγώνες της για το μετάλλιο, αλλά και στους προκριματικούς.»