Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Προτάσεις υποδομών κατέθεσε το Τοπικό Συμβούλιο Βάρης

Στα βαθιά έπεσαν τα νέα μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βάρης κατά τη χθεσινή πρώτη του συνεδρίαση του οργάνου για τη νέα δημοτική περίοδο, καθώς κλήθηκαν να επικαιροποιήσουν τις προτάσεις του Συμβουλίου για ένταξη έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για τη νέα χρονιά.

Οι προτάσεις ζητήθηκαν με επείγον μήνυμα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου προς τα τρία Τοπικά Συμβούλια, λόγω πίεσης των προθεσμιών για τη σύνταξη του νέου Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο είναι μέρος του δημοτικού προϋπολογισμού.

Για τη μη έγκαιρη προειδοποίηση των συμβούλων ώστε να προσέλθουν προετοιμασμένοι και με μελετημένες προτάσεις διαμαρτυρήθηκαν ο Σπύρος Τριβυζάς (Ανεξάρτητη Κίνηση) και η Άννα Ματθαίου (Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών). Η πρόεδρος του Συμβουλίου, Μαίρη Κανέλλου, απάντησε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει ούτως ή άλλως το Τεχνικό Πρόγραμμα ανεξάρτητα από την απάντηση του τοπικού συμβουλίου, οπότε καλό είναι αυτό να έχει τοποθετηθεί.

Επί της ουσίας, οι σύμβουλοι επικαιροποίησαν τα πάγια αιτήματα των κατοίκων της Βάρης, διαπιστώνοντας ότι τουλάχιστον ένα έργο, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Μηλαδέζας, έφυγε από τον κατάλογο των αιτημάτων αφού ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες.

Επιπλέον, ζήτησαν μεταξύ άλλων:

  • Να τοποθετηθεί φανάρι για τους πεζούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου επί της λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου (Μαίρη Κανέλλου)
  • Να γίνουν ενέργειες για τη μείωση της ηχορρύπανσης από τη διέλευση αεροπλάνων (Παναγιώτης Ασκούνης)
  • Να ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης το Χέρωμα (Σπύρος Τριβυζάς)
  • Να καθαριστούν τα ρέματα Κόρμπι και Μηλαδέζας (Βιβή Πανταλάκη)
  • Να παραχωρηθεί στο δήμο η ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας (Γιάννης Καλύβας)

 

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας