Πρώτη συνεδρίαση για το Τοπικό Συμβούλιο Βούλας

Πρώτη συνεδρίαση για το Τοπικό Συμβούλιο Βούλας

Την πρώτη του συνεδρίαση με τη σύνθεση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές έκανε το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βούλας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν η πρώην πρόεδρος του οργάνου, Νατάσα Κουρεντζή και η πρώην αντιπρόεδρος Βίκυ Αμπελικάκη, αλλά και η αντιδήμαρχος Νανά Καραγιάν, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Διονύσης Γεωργουλόπουλος και Δημήτρης Γεωργιάκος.

nourish

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία, ενώ ενημέρωσε τους συμβούλους για το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεών τους βάσει της νομοθεσίας. Σε κάθε τοπικό σύμβουλο παρέδωσε έναν φάκελο με τον κανονισμό του Κοιμητηρίου Βούλας, καθώς το όργανο ασχολείται κατ’ εξοχήν με τα σχετικά θέματα. «Θέλουμε να αναστήσουμε το Τοπικό Συμβούλιο, να το πάμε ένα βήμα παραπέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο πρόεδρος όρισε τον δεύτερο σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλο, Νίκο Μακρή, στη θέση του αντιπροέδρου.

Τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου τοποθετήθηκαν εθιμοτυπικά, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους για την αμοιβαία γνωριμία των μελών. Τη διαφορά έκανε ο Γιώργος Κότσαλης από τη ΡΙΚΙΠ, ο οποίος ζήτησε να εξεταστούν ποιος από τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου θα διεκδικήσει το όργανο στο πλαίσιο της αποκέντρωσης, ενώ τόνισε και την αναγκαιότητα να διευκολύνονται οι πολίτες στην επικοινωνία τους με το Τοπικό Συμβούλιο.

Μετά τα διαδικαστικού τύπου θέματα της ημερήσιας διάταξης, βγήκαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Οι τρεις επικεφαλής των τοπικών συμβουλίων: Από αριστερά, Γιώργος Κοκολέτσος (Βουλιαγμένη), Ασπασία Αντωνίου (Βάρη), Βασίλης Παπαδόπουλος (Βούλα)

sea ergon