Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών “Άκης Τσαταλιός” το Σαββατοκύριακο στο Λαιμό

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης διοργανώνει και φέτος το Τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών “Άκης Τσαταλιός” τιμώντας έτσι τη μνήμη του πρόωρα χαμένου αθλητή και προπονητή του ομίλου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου στον κολυμβητήριο του ΝΟΒ στον Λαιμό.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος ο ΝΟ Βουλιαγμένης, ο Ολυμπιακός, ο ΑΝΟ Γλυφάδας και ο Εθνικός Πειραιώς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο:

10:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΛΥΦΑΔΑ

12:00 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ- ΕΘΝΙΚΟΣ

18:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ

19:00 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ

Κυριακή:

10:00 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ

11:00 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

12:00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Ο Άκης Τσαταλιός γεννήθηκε το 1969 και από πολύ μικρός γνώρισε στον ΝΟΒ το κολύμπι και το πόλο, συμμετέχοντας από το 1984 στην ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης η οποία έβαλε τις βάσεις για τις επιτυχίες της δεκαετίας του ’90.

Το 1991 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών με συμπαίκτες τον Νίκο Δάρρα, τον Βαγγέλη Ρούπακα, τον Γιώργο και Δημήτρη Μαυρωτά, τον Χρήστο και τον Κώστα Δήμου, τον Διονύση και τον Κώστα Πρωτοπαπά, τον Άκη Κακαρνάκη, τον Τεό Λοράντο και αρκετούς άλλους. Το 1996 -χρονιά κατά την οποία «κρέμασε» το σκουφάκι του- κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος.

Το 1994 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως προπονητής των ομάδων υποδομής των γυναικών. Με πολύ μεράκι για την δουλειά του, κατέκτησε σειρά από Πρωταθλήματα Κορασίδων και Νεανίδων αναδεικνύοντας ταυτόχρονα δεκάδες αθλήτριες όπως οι: Άντυ Μελιδώνη (νυν αρχηγός της γυναικείας ομάδας), Σοφία Πετσάλη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Γιούλη Λαρά, Κρυσταλία Διαμαντίδη, Φρύνη Αδριανάκη, Ντίνα Κουτέλη και πολλές άλλες.

Το 1997 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τη γυναικεία ομάδα του ομίλου με την οποία κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ τo 2000 την οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης.

Το 2002 κατά την διάρκεια αγώνα Πρωταθλήματος ο Άκης, σε ηλικία μόλις 33 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή δίπλα στον πάγκο της ομάδας βυθίζοντας σε βαθύ πένθος την οικογένειά του, τους αγαπημένους του γονείς, την γυναίκα του Πέπη, τον δίχρονο γιο του Νικόλα και μαζί με αυτούς την Οικογένεια της Βουλιαγμένης, τους συναθλητές του, τις αθλήτριές του, τους συναδέλφους και τους φίλους του.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement