Καινοτόμες ιδέες από μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Καινοτόμες ιδέες από μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Νεανικός ενθουσιασμός, μεράκι, δουλειά και κυρίως καινοτόμα προϊόντα και πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες που σκέφτηκαν και δημιούργησαν μαθητές γυμνασίων και λυκείων γέμισε από νωρίς το πρωί γνωστό εμπορικό κέντρο στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της 11ης Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Trade Fair 2017», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες από 52 σχολεία της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, παρουσίασαν τη δουλειά τους στην μοναδική Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται στην Ελλάδα.

tspg

Τα παιδιά, 15 έως 18 χρόνων, από Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, δημιούργησαν τις δικές τους μαθητικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού ΣEN/JA Greece.

Τα κέρδη από τις πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Μάλιστα μέρος των κερδών θα διατεθούν σε όχι και τόσο δημοφιλείς ΜΚΟ, ώστε να βοηθηθούν και οι λιγότερο γνωστές που όμως κάνουν έργο, είτε για το περιβάλλον, είτε για τις ευπαθείς ομάδες.