Τα τρακτέρ προ των πυλών του Συντάγματος!

Τα τρακτέρ προ των πυλών του Συντάγματος!

Ο αγώνας μας θα είναι ανυποχώρητος διαμηνύουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, που δηλώνουν αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα από την Παρασκευή! Όσο για τα τρακτέρ που θα κατεβάσουν στην Αθήνα; Ο αριθμός θα είναι συμβολικός και δεν θα ξεπεράσει τα 100…

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία, ενόψει του συλλαλητηρίου των αγροτών στο Σύνταγμα την Παρασκευή.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις για το πως θα αντιμετωπιστεί η κάθοδος των τρακτέρ στη Βουλή, ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των αγροτών που πιθανότατα θα ανακοινωθούν σήμερα Τετάρτηη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, η Αστυνομία θα εφαρμόσει αυτό που είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ότι δηλαδή δεν θα επιτραπεί οποιοσδήποτε αποκλεισμός της Αθήνας.

Ωστόσο, το επιχειρησιακό σχέδιο θα καθοριστεί απο τις προθέσεις και τις τελικές αποφάσεις των αγροτών. Πάντως, με τα έως τώρα δεδομένα, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Όπως είπε ο ίδιος αξιωματικός, η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα και στην Παχη Μεγάρων, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.

Την ίδια ώρα, απο τις άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας θα ελέγχεται η κίνηση των τρακτέρ, που τυχόν θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν στην Αττική, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα και να ακολουθήσουν επαρχιακούς ή παρακαμπτήριους δρόμους, κάτι που, όπως λένε, έχουν αποδεχτεί και οι αγρότες.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας και η τελευταία στο κεντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν προς το Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι οι εντολές είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις, γι’ αυτό στην πρώτη ζωνη θα έχει τον κύριο λόγο η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο στο κέντρο.

Στοιχεία: ΑΠΕ-ΜΠΕ