Τραμπουκισμοί χρυσαυγιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Τραμπουκισμοί χρυσαυγιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Με μπράβους που προχώρησαν σε τραμπουκισμούς, εμφανίστηκε σήμερα Πέμπτη 10 Μάρτη η Χρυσή Αυγή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου συζητιόταν το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

Οι μπράβοι αυτοί επιτέθηκαν κατά όσων παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, αλλά και κατά του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» Πέτρου Αναστασιάδη.

Παρόντες σε όλα αυτά ήταν, τόσο ο υπόδικος, Ηλίας Παναγιώταρος, όσο και ο Απόστολος Γκλέτσος, πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μάλιστα με ύφος τσεκαδόρου παρακολουθούσε το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε από το κτίριο που γίνονταν η συνεδρίαση.

Οπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Π. Αναστασιάδης, οι τραμπουκισμοί ξεκίνησαν όταν σύμβουλοι και άλλοι που παρακολουθούσαν, θέλησαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα συνεδριάσεων, τη στιγμή που ξεκίνησε το ρατσιστικό του παραλήρημα ο Παναγιώταρος. Οι μπράβοι χρυσαυγίτες, τούς εμπόδισαν να βγουν έξω.

Εκεί παρενέβη περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γ. Μανουσογιαννάκης, φωνάζοντας να φύγουν οι μπράβοι από την αίθουσα, με τον Παναγιώταρο να συνεχίζει να προκαλεί από μικροφώνου.


Λίγο αργότερα, οι ίδιοι τραμπούκοι επιτέθηκαν σε υπάλληλο της Περιφέρειας και τού πέταξαν κάτω το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε. Σε αυτό το περιστατικό παρενέβη ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και τότε ένας τραμπούκος τον χτύπησε.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους.

Με πληροφορίες από: 902.gr