Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Τη Δευτέρα ανοίγουν όλες οι τράπεζες

Τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι παραμένει το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα αλλά οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στα ΑΤΜ. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Το άνοιγμα των τραπεζών συνδυάζεται με την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει συμμετρικά τον ELA κατά 900 εκατομμύρια Ευρώ μέσα σε μία εβδομάδα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου από τη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Το όριο αναλήψεων θα αυξηθεί σταδιακά. Ελληνικές τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως η ΕΚΤ θα αυξήσει τον ELA κατά 2 δισ. ευρώ, ωστόσο πληροφορίες από το εξωτερικό μιλούν για αύξηση 500 εκατ. ευρώ και επανεξέταση του θέματος μετά τη ψήφιση των προαπαιτούμενων της 22ας Ιουλίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας