Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο τραπέζι σαλονιού

Το τραπέζι στο σαλόνι πάντα περιστοιχίζεται από έπιπλα και διακοσμητικά συνήθως πολύ σημαντικά για το décor του σπιτιού σας. Γι’ αυτό και αυτό το κεντρικό έπιπλο, πρέπει να επιλεγεί σωστά για να ταιριάξει και να συντονίσει όλη την διακόσμηση στον χώρο σας.

Αρκετοί δείχνουν περισσότερη προσοχή στις πολυθρόνες και μελετούν πολύ περισσότερο τον καναπέ, επιλέγοντας εν τέλει λάθος το τραπεζάκι, ακόμα και την τραπεζαρία για τον χώρο τους.

Το coffee table όμως θέτει ερωτηματικά και πολλές φορές διχάζει για το αν θα είναι άνετο, εργονομικό και προσιτό σε κάθε διακοσμητική τάση που μπορεί να διαλέξετε σε βάθος χρόνου.

Η διάταξη των επίπλων σας δίνει απαντήσεις

Τα τραπέζια καθορίζονται σχεδόν αποκλειστικά από τον τρόπο που είναι τοποθετημένα τα γύρω έπιπλα. Για παράδειγμα σε μία κυκλική διαρρύθμιση, το τετράγωνο τραπεζάκι ίσως είναι λίγο άτοπο, ενώ σε μία μακρόστενη και τετράγωνη προοπτική οι επιλογές πάλι είναι ανάλογες.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι πάντα η πρακτικότητα και γι’ αυτόν τον λόγο τα μοντέρνα έπιπλα Harkoftakis στην Αθήνα σας προτείνουν πάντα τα καλύτερα τραπεζάκια coffee table για να μπορείτε και φέτος να έχετε την καλύτερη διακόσμηση στον χώρο σας.

Σκεφτείτε ποιο είναι το σωστό μέγεθος

Αν το σαλόνι σας είναι πραγματικά μεγάλο, τότε σίγουρα θα πρέπει να ισορροπούν όλα τα έπιπλα μεταξύ τους για να κυριαρχεί η αρμονία και η άνεση. Ένα μικρό τραπεζάκι μέσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε έναν μεγάλο καναπέ. Ίσως χρειαστούν δύο ή ένα μεγάλο.

Μερικά tips από τους ειδικούς:

1. Μετρήστε σωστά το ύψος του καναπέ για να μπορέσετε να τοποθετήσετε το τραπέζι ακριβώς στο σημείο που πρέπει, δηλαδή να βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια του καναπέ.

2. Ποια είναι η χρήση του από εσάς; Σας αρέσει να τρώτε στο σαλόνι ή ο χαρακτήρας του τραπεζιού είναι εντελώς διακοσμητικός; Σίγουρα ένας αποθηκευτικός χώρος θα βοηθούσε στην άνεση και την λειτουργικότητα. Δείτε εδώ το τραπέζι σαλονιού Aria με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας