Τρεις εβδομάδες χωρίς αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δημάρχου στη Βούλα

Τρεις εβδομάδες χωρίς αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δημάρχου στη Βούλα

Σε νέα άσκηση διατήρησης ισορροπιών έχει περιέλθει η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και βασικά ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μετά τον θάνατο του αντιδημάρχου Φιλάρετου Χατζηστεφάνου.

Χαρακτηριστικό της αμηχανίας της σημερινής διοίκησης και ίσως δηλωτικό των εσωτερικών αντιπαραθέσεων που έχουν φουντώσει, το γεγονός ότι διανύουμε την τρίτη εβδομάδα μετά την απώλεια του Αντιδημάρχου Διαχείρισης Καθημερινότητας του Πολίτη, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ο οποίος είχε επίσης οριστεί ως αναπληρωτής Δημάρχου, και ο δήμαρχος δεν έχει ορίσει αντικαταστάτη.

tspg

Δεν συνέβη το ίδιο με τη θέση του Φιλάρετου Χατζηστεφάνου στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία συμπληρώθηκε χαρακτηριστικά γρήγορα, δύο ημέρες μετά την κηδεία του θανόντος, με την ορκωμοσία της Κατερίνας Σταμπέλου.

Το περίεργο παζλ των αρμοδιοτήτων που είχε συνθέσει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος για τη στενή του ομάδα τον Μάρτιο του 2017 φαίνεται ότι διαταράχθηκε σοβαρά.

Ο Φιλάρετος Χατζηστεφάνου ήταν μεν αναπληρωτής Δημάρχου, μια θεσμικά απαραίτητη θέση, ωστόσο είχε και ο ίδιος αναπληρωτή. Αναπληρωτής του αναπληρωτή ήταν ο αντιδήμαρχος Παντελής Κασιδόκωστας (μια θέση που δεν προβλέπεται στον “Καλλικράτη”).

Την ίδια στιγμή όμως, τα καθήκοντα του Φιλάρετου Χατζηστεφάνου στο χαρτοφυλάκιο Διαχείρισης Καθημερινότητας του Πολίτη, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ασκούσε σε περίπτωση απουσίας του αντιδημάρχου ως “ενταταλμένος σύμβουλος” ο Δημοσθένης Βαμβασάκης.

Το αναμενόμενο ήταν ο Δημοσθένης Βαμβασάκης να αναλάβει το πόστο που είχε και κατά το πρώτο μισό της δημοτικής θητείας ως αντιδήμαρχος, ωστόσο κάτι φαίνεται πως σταματά τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο από το να βάλει την υπογραφή του στην απόφαση αυτή. Το γεγονός ότι η θέση που έμεινε κενή ήταν μία από τις τρεις που είχε αντιμισθία, ίσως δεν είναι τυχαίο.

Οι επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο ως προς τους λόγους που καθυστερεί η απόφαση Κωνσταντέλλου.