Τρεις γυναίκες σύμβολα τίμησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Τρεις γυναίκες σύμβολα τίμησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού διοργάνωσε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου 3Β, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

Οι υπεύθυνοι του Δήμου επέλεξαν τρεις γυναίκες της καθημερινότητας που με το προσωπικό παράδειγμά τους στέκονται ψηλά, αποτελώντας ένα πρότυπο, και τις βράβευσε σε μια πολύ ζεστή βραδιά.

tspg

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη για την Κοινωνική Υπηρεσία, Νανά Καραγιάν, απένειμε μαζί με τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τρία μικρά αγαλματίδια που φιλοτέχνησε η Ομάδα Κεραμικής του Δήμου.

Η πρώτη γυναίκα που έλαβε βραβείο ήταν η ζωγράφος Λιλή Κοκκίνη.

Μια καλλιτέχνης που έζησε στο εξωτερικό και επιστρέφοντας ίδρυσε στη χώρα μας μια γκαλερί όπου εκτίθονταν και πιστοποιημένα αντίγραφα μουσειακών έργων τέχνης. Πλέον μεταδίδει τις γνώσεις και την εμπειρία της σε νέους και νέες ζωγράφους.

Η δεύτερη γυναίκα που τιμήθηκε ήταν η Ελένη Λαγουτάρη.

Μια μητέρα 9 παιδιών, που εργάζεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και “με τη δύναμη και την αισιοδοξία της στέλνει ένα μήνυμα προς όλους για τη σπουδαιότητα της οικογένειας”, όπως τόνισε η Νανά Καραγιάν.

Η τρίτη γυναίκα που παρέλαβε την τιμητική διάκριση ήταν η Σταματία Αρκαδίου.

Μια υπάλληλος του Δήμου επιφορτισμένη με το καθήκον της καθαριότητας των δημόσιων χώρων, η οποία όμως το επιτελεί “με έναν δικό της προσωπικό τρόπο, πάντα περιποιημένη, ευπρεπής, πρόθυμη, ευγενική και χαμόγελο”, όπως τόνισε η δημοτική σύμβουλος.

Η βραδιά πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από γυναίκες της περιοχής με ένα ιδιαίτερο στίγμα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Έφη Κιούκη.

Μελωδίες και τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο με θέμα τη γυναίκα τραγούδησε με την πολύ εκφραστική φωνή της η Κατερίνα Βερβέρη με το συγκρότημά της.

Τέλος, στον προθάλαμο της αίθουσας “Ιωνία” εκτίθονταν ζωγραφικοί πίνακες της Ντόρας Θωμαΐδου Vorhauser.