Τρέξτε με το σκύλο σας για καλό σκοπό

Τρέξτε με το σκύλο σας για καλό σκοπό

To πρώτο Run With Your Dog μας συστήθηκε πριν από ένα χρόνο ακριβώς, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από το κοινό.

Το Σεπτέμβριο του 2014, δεκάδες συμμετέχοντες μαζί με τους τετράποδους φίλους τους, συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” και έλαβαν μέρος στον πρωτότυπο αυτόν αγώνα δρόμου.

tspg

Το Run With Your Dog επιστρέφει και πάλι και αυτήν τη φορά ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου (09.00-15.00), Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης (Πάρκο Πικιώνη) στη Φιλοθέη. Οι συμμετέχοντες καλούνται να τρέξουν μαζί με το κατοικίδιό τους μια απόσταση 2 χιλιομέτρων, χωρισμένοι σε ομάδες των 25.

Φέτος, εκτός από τους ενήλικες δρομείς, οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ειδικά “familyruns”. Η ψυχαγωγική αυτή εκδήλωση έχει ως σκοπό να αναδείξει την εικόνα της ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ ιδιοκτήτη και σκύλου, αλλά και τη σημασία της καλής φυσικής κατάστασης του κατοικίδιου. Παράλληλα, υποστηρίζει το έργο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας αφού για κάθε συμμετοχή, τα Friskies προσφέρουν στο Σωματείο 4 κιλά τροφής για τη σίτιση των αδέσποτων σκύλων που φιλοξενεί. Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία θα ενημερώνει για το έργο της.

Όσον αφορά το διαγωνιστικό μέρος και τα βραβεία, το έπαθλο για τους πρώτους νικητές είναι τροφή για 1 ολόκληρο χρόνο από τα Friskies, ενώ όσοι τερματίσουν δεύτεροι και τρίτοι κερδίζουν τροφή για 6 και 3 μήνες αντίστοιχα. Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες στον πρωτότυπο αυτό αγώνα θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα. Επιπλέον, την ημέρα του αγώνα θα υπάρχει περίπτερο Κτηνιάτρων το οποίο θα ενημερώνει σχετικά με την υγεία των τετράποδων φίλων σας και θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες στους επισκέπτες σχετικά με εποχικά ζητήματα, εμβολιασμούς, πρώτες βοήθειες και διατροφή. Επίσης θα βρείτε και το περίπτερο του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Σκύλων για ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με θέματα, όπως η υπακοή, το παιχνίδι και η βόλτα. Την εκδήλωση πλαισιώνουν δράσεις που θα διασκεδάσουν όλη την οικογένεια και περαιτέρω διαγωνισμοί με πλούσια δώρα.

πηγή: in.gr