Ήρθε και ...έδεσε το Τρίαθλο με τα Τρία Βήτα

Ήρθε και …έδεσε το Τρίαθλο με τα Τρία Βήτα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση του δημοφιλούς αθλήματος στην πανέμορφη «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, με μεγάλη επιτυχία το 1ο Triathlon Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με αφετηρία την ακτή της Βουλιαγμένης, μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου από κοινού με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και φιλοδοξία όλων, μετά από αυτήν την πρώτη, εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση είναι να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Περισσότεροι από 170 γυναίκες και άνδρες, λιγότερο ή περισσότερο έμπειροι τριαθλητές βούτηξαν ακριβώς στις 9 το πρωί στα γαλαζοπράσινα νερά της εντυπωσιακής ακτής Βουλιαγμένης και ακολούθησαν τις Ολυμπιακές τριαθλητικές διαδρομές του 2004, σε μία αναβίωση των κορυφαίων στιγμών της Ολυμπιάδας της Αθήνας.

Ο αγώνας περιελάμβανε διαδρομή sprint triathlon προβλέποντας κατά σειρά 750 μ. κολύμβησης, 20 χλμ. ποδηλασίας και 5 χλμ. δρόμου, ενώ δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής και σε ομάδες σκυταλοδρομίας. Νικήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Κατερίνα Μαλάμου, ενώ στους άνδρες πρώτευσε ο Γιώργος Δανιήλ και από τις ομάδες σκυταλοδρομίας την πρωτιά κατέκτησε η Real Bike team.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους αθλητές διεθνούς φήμης, όπως η Ντενίζ Δημάκη, ο Γιώργος Αλυφαντής, ο Χρήστος Μποφίλιος και ο Νίκος Δημητριάδης ενώ την επίβλεψη ανέλαβαν, τέσσερις διεθνείς κριτές, μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε μετά τον αγώνα:

“Το 1ο Τρίαθλο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξελίχθηκε σε μια γιορτή του αθλητισμού και της συμμετοχής, όπως ακριβώς το θέλαμε, το σχεδιάσαμε και το ευχόμασταν. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ο Δήμος μας ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία και η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης θα δώσει τη σκυτάλη και σε άλλες, αντίστοιχες. Για εμας ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα στην οποία θα συνεχίσουμε να επενδύουμε”.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, κ. Γιώργος Γερόλυμπος από την πλευρά του επισήμανε:

“Η επιτυχία της διοργάνωσης του 1ου Τρίαθλου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το πλήθος των συμμετοχών που προσέλκυσε απέδειξαν για μια ακόμα φορά τη δημοφιλία και τη δυναμική του αθλήματος που υπηρετούμε. Η Ε.Ο.ΤΡΙ. θα συνεχίσει τη συστηματική της προσπάθεια για την προώθηση του Τριάθλου προσφέροντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την υποστήριξή της σε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει σε αυτό το σκοπό”.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους καθώς επίσης απένειμαν μετάλλια και κύπελλα στους νικητές η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Λυδία Αργυροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Διονύσιος Γεωργουλόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Ψαλίδας & Βασίλειος Παπαμιχαήλ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Π.Π.Α. κ. Βασίλειος Γραμμένος, κ. Βασιλική Σφήκα, κ. Νικόλαος Τυρόπουλος και κ. Μανώλης Βαρδαβάς, η Πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δώρα Τριάντη, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης κ. Άννα Λεντή, η Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης κ. Βαλεντίνη Λυκιαρδοπούλου, ο Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Βούλας κ. Νικόλαος Καφετζόπουλος.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Π.Π.Α. κ. Ιωάννης Αγαλιώτης δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν για την πολύ σημαντική συμβολή τους τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πρόσωπο του Ταξίαρχου Βαλάτσου Βλάσιου, το Τμήμα Τροχαίας Ελληνικού και τον Διοικητή Καλταμπάνη Σωτήριο, τον Ταξίαρχο Κοκκίνη Νικόλαο και τον Αστ. Δ/ντη κ. Καριανάκη Βασίλιεο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, το Α.Τ. Βουλιαγμένης και τον Διοικητή Κωστάζο Πρωτοσίλαο, το Τ.Α. Βουλιαγμένης και τον Διοικητή Δούκα Σταύρο, αλλά και το Λ.Σ. Σαρωνικού και τον Λιμενάρχη Πλωτάρχη κ. Λιάκο Κυριάκο.

 

DCIM100_VIRB

Triathlon_3V - Nikos Karanikolas-5977

Triathlon_3V - Nikos Karanikolas-5919

Triathlon_3V - Nikos Karanikolas-2884

Triathlon_3V - Nikos Karanikolas-6334