Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Τα φλας για το 3ο Δημοτικό Βάρης δεν κρύβουν την πραγματικότητα

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο “οι φιέστες δεν κρύβουν την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου” η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της περιοχής φώτισε την αθέατη πλευρά των πραγμάτων, κατά την τελετή εγκαινίων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, την Παρασκευή.

Οι άνθρωποι που ζουν κάθε μέρα τα δημοτικά σχολεία όλης της πόλης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

Σε όλο το νομό Αττικής λείπουν 12.405 ώρες ειδικοτήτων και στην Ανατολική Αττική όπου ανήκει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, 1.690 ώρες.

Οι εκπαιδευτικοί κατόπιν απευθύνονται στα δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια (Κωστής Χατζηδάκης, Συμεών Κεδίκογλου):

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την απαξία που δείχνει απέναντι στο δημόσιο σχολείο αφού για πρώτη φορά μεταπολεμικά δεν διόρισε ούτε έναν εκπαιδευτικό.

Και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους:

Η σημερινή φιέστα δεν μπορεί να κρύψει τα χιλιάδες κενά, τις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών, την προχειρότητα, τις περικοπές, την υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου  και της ειδικής αγωγής.

Αλλά και για το ίδιο το νέο σχολείο δεν έλειψαν οι παρατηρήσεις: Παρόλο που ήδη βρίσκεται σε λειτουργία, οι μπασκέτες του γηπέδου δεν έχουν την ενδεδειγμένη κάλυψη στη βάση για να αποφευχθούν ατυχήματα, ενώ μια πρόχειρη κατασκευή αλουμινίου στη βάση των δοκών για το φωτισμό του προαυλίου ήδη έχει καταστραφεί, συνιστώντας επικίνδυνη παγίδα για τα παιδιά που παίζουν τρέχοντας γύρω.

Τα σημεία αυτά επισήμανε αμέσως η δημοτική σύμβουλος Νανά Κάραγιαν, που διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να μηδενίσει την προσπάθεια, αλλά “πρέπει να τα βλέπουμε όλα για να διορθωθούμε”.

pagida 1 pagida 2

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας