Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Η κρίση και η πανάκριβη τρούφα

Πάνω από 70.000 δολάρια πωλήθηκε μια υπερμεγέθης λευκή τρούφα, βάρους 1.890 gr., σε προχθεσινή δημοπρασία του οίκου Σόθμπι’ς στη Νέα Υόρκη. Ο αγοραστής ήταν ένας λάτρης του εκλεκτού φαγητού από την Ταϊβάν ο οποίος έκανε την προσφορά του τηλεφωνικά.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα που έχει βρεθεί ποτέ. Το πανάκριβο αυτό μανιτάρι, που φυτρώνει κάτω από το έδαφος, καλλιεργείται κυρίως στην Ιταλία, αλλά και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει η παραγωγή του και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Σόθμπι’ς, η τρούφα αυτή είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από την έως σήμερα μεγαλύτερη, η οποία είχε βρεθεί το 2010 και είχε πωληθεί προς 417.000 δολάρια. Η αρχική τιμή για την αγορά του πολύτιμου αυτού μανιταριού ήταν 60.000 δολάρια και, όπως αποδείχτηκε, δεν ανέβηκε πολύ, απογοητεύοντας τον πωλητή που ήλπιζε η τελική τιμή να είναι εφταψήφια, δηλ. να ξεπεράσει το ένα εκατομ. δολάρια.
73.700 δολάρια λοιπόν πληρώνει ένας Κινέζος Κροίσος για ένα μανιτάρι, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει επειδή χρωστούσαν ένα πολύ μικρότερο ποσό, τη στιγμή που με το ποσό αυτό θα μπορούσε να διατεθεί για φάρμακα και εμβόλια με τα οποία θα σώζονταν εκατοντάδες χιλιάδες παιδικές ζωές…
Αν πάντως αναλογιστούμε ότι πριν 4 χρόνια μια μικρότερη τρούφα είχε πωληθεί για μισό εκατομμύριο δολάρια, διαπιστώνουμε ότι η κρίση έχει αγγίξει και την αγορά της τρούφας…

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας