Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Σε τροχιά επίλυσης τα τοπικά προβλήματα της Βουλιαγμένης

Μια μεθοδική δουλειά καταγραφής και κοινοποίησης των τοπικών ζητημάτων καθημερινότητας στη Δημοτική Κοινότητα Βουλιαγμένης έκανε το τοπικό συμβούλιο της πόλης. 

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, ο πρόεδρός του, Γιώργος Κοκολέτσος, έθεσε τα ζητήματα ενώπιον του αρμόδιου αντιδημάρχου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, παίρνοντας και τη γνώμη πολιτών που παρέστησαν στο σώμα.

Παρουσιάστηκε μια λίστα με πάνω από 85 μικρά και μεγάλα ζητήματα, που προέκυψαν μετά από συστηματικό …περπάτημα στους δρόμους της Βουλιαγμένης και αναλυτική καταγραφή αιτημάτων από τους δημότες. Παράλληλα, δόθηκαν στις Τεχνικές Υπηρεσίες αναλυτικές λίστες για τις αναγκαίες επισκευές πινακίδων οδοσήμανσης, σπασμένων πεζοδρομίων που προηγούνται στις εργασίες ανακατασκευής, αλλά και προβλημάτων στο οδόστρωμα που πρέπει να επουλωθούν.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν (από αριστερά) ο επόπτης Καθαριότητας για Βουλιαγμένη και Πηγαδάκια Άγγελος Αρναουτέλης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Βάσης και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, σπύρος Βαλάτας

Από τη συζήτηση και τις απαντήσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκου Βάση, προέκυψαν και κάποιες ειδήσεις για την περιοχή:

  • Η παιδική χαρά στη “Δόξα” (στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Καβουρίου) που καταργήθηκε προορίζεται να αναμορφωθεί, ώστε να γίνει χώρος για πικ νικ και υπαίθριο μάθημα, όπως ζήτησαν εκπαιδευτικοί των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών του Δήμου.
  • Είναι στο άμεσο πρόγραμμα των τεχνικών υπηρεσιών να διαμορφώσουν έναν κατάλληλο χώρο στο προαύλιο του Γυμνασίου Βουλιαγμένης, ώστε να πραγματοποιείται εκεί με επάρκεια το μάθημα της γυμναστικής.
  • Το πρόβλημα στάθμευσης που παρατηρείται στην οδό Απόλλωνος, στο ύψος της μαρίνας, πρόκειται να διορθωθεί με τη μίσθωση από τον Αστέρα του οικοπέδου δίπλα από το εμπορικό κέντρο Status, για τη στάθμευση των υπαλλήλων του ξενοδοχείου. Σύντομα επίσης θα γίνουν διαγραμμίσεις και θα μπει σήμανση που να απαγορεύει τη στάθμευση στα στενά σημεία.
  • Ο σταθμός μεταφόρτωσης κλαδεμάτων δίπλα από το Κοιμητήριο Βουλιαγμένης πρόκειται σύντομα να καταργηθεί.
  • Ο αγωγός λυμάτων της οδού Απόλλωνος θα λειτουργεί πλέον κανονικά, αφού επιλύθηκε το πρόβλημα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, που καθυστέρησε τις συνδέσεις 5  καταστημάτων.

Λιάνα Σκουλάξενου, η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, και Γιώργος Κοκολέτσος

Ο Γιώργος Κοκολέτσος ζήτησε από τη κεντρική διοίκηση του Δήμου ένα ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τόνισε ότι το Συμβούλιο της Βουλιαγμένης θα καταγράφει ανελλιπώς τα καθημερινά ζητήματα στη λειτουργία της πόλης.

Το “παρών” στη συνεδρίαση έδωσαν και 4 σύμβουλοι της παράταξης Δαβάκη (η οποία δεν συμμετείχε στις εκλογές για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης και δεν έχει  εκπροσώπηση στο σώμα) με τον επικεφαλής της παράταξης να ζητά το λόγο από τα έδρανα των θεατών για παρατηρήσεις σε δευτερεύοντα θέματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας