Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Προσοχή, οι «τσαντάκηδες» επανέρχονται δριμύτεροι!

Η μάστιγα των τσαντάκηδων επανέρχεται, σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυσης της εγκληματικότητας που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το πρώτο εξάμηνο του 2016 σημειώθηκε διπλασιασμός των αρπαγών τσαντών, ενός δηλαδή εγκληματικού φαινομένου με επιθέσεις καταμεσίς του δρόμου που επανέρχεται. Συγκεκριμένα φέτος υπήρξαν 274 αρπαγές τσαντών -οι περισσότερες στην Αττική- έναντι 132 που σημειώθηκαν όλο το χρόνο πέρυσι. Και να αναλογιστεί κανείς ότι πολλές γυναίκες που πέφτουν θύματα τσαντάκηδων συχνά αποφεύγουν να το καταγγείλουν στην Αστυνομία ξέροντας ότι αποκλείεται να βρεθεί ο δράστης. Το πολύ-πολύ να βρεθεί η άδεια τσάντα τους σε κάποιον κοντινό κάδο σκουπιδιών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία , τους πρώτους έξι μήνες του 2016 υπήρξε συνολικά
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυσης εγκληματικότητας από τις αρχές Ασφαλείας, το πρώτο εξάμηνο του 2016 υπήρξε αύξηση των ληστειώνκατά 11% και των κλοπών και διαρρήξεων κατά 3,1%

Ειδικότερα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται περισσότερες ληστείες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, οικίες, ταξί και αρπαγές τσαντών. Λιγότερες ληστείες καταγράφονται σε υποκαταστήματα τραπεζών, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. και καταστήματα.

Αντίστοιχα, στις κλοπές-διαρρήξεις, περισσότερες καταγράφονται σε οικίες, αυτοκίνητα και σε καταστήματα και λιγότερες σε συγκοινωνιακά μέσα και ιερούς ναούς. Επιπλέον αύξηση 9% υπήρξε, το ίδιο χρονικό διάστημα και στις κλοπές οχημάτων…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας