13 χρόνια χωρίς τον Άκη Τσαταλιό

13 χρόνια χωρίς τον Άκη Τσαταλιό

Ήταν σαν χτες, 10 Μαρτίου 2002 που ο Άκης Τσαταλιός, 33χρονος προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών της Βουλιαγμένης, πέθανε από ανακοπή κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με τον Εθνικό στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Ο Άκης γεννήθηκε το 1969 και από πολύ μικρός γνώρισε στον ΝΟΒ το κολύμπι και το πόλο, συμμετέχοντας από το 1984 στην ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης η οποία έβαλε τις βάσεις για τις επιτυχίες της δεκαετίας του ’90.

tspg

Το 1991 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών με συμπαίκτες τον Νίκο Δάρρα, τον Βαγγέλη Ρούπακα, τον Γιώργο και Δημήτρη Μαυρωτά, τον Χρήστο και τον Κώστα Δήμου, τον Διονύση και τον Κώστα Πρωτοπαπά, τον Άκη Κακαρνάκη, τον Τεό Λοράντο και αρκετούς άλλους. Το 1996 -χρονιά κατά την οποία «κρέμασε» το σκουφάκι του- κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος.

Το 1994 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως προπονητής των ομάδων υποδομής των γυναικών. Με πολύ μεράκι για την δουλειά του, κατέκτησε σειρά από Πρωταθλήματα Κορασίδων και Νεανίδων αναδεικνύοντας ταυτόχρονα δεκάδες αθλήτριες όπως οι: Άντυ Μελιδώνη, Σοφία Πετσάλη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Γιούλη Λαρά, Κρυσταλία Διαμαντίδη, Φρύνη Αδριανάκη, Ντίνα Κουτέλη και πολλές άλλες.

Το 1997 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τη γυναικεία ομάδα του ομίλου με την οποία κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ τo 2000 την οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης.

Το 2002 κατά την διάρκεια αγώνα Πρωταθλήματος ο Άκης, σε ηλικία μόλις 33 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή δίπλα στον πάγκο της ομάδας βυθίζοντας σε βαθύ πένθος την οικογένειά του, τους αγαπημένους του γονείς, την γυναίκα του Πέπη, τον δίχρονο γιο του Νικόλα και μαζί με αυτούς την Οικογένεια της Βουλιαγμένης, τους συναθλητές του, τις αθλήτριές του, τους συναδέλφους και τους φίλους του.

πηγή: water-polo.studioidea.gr