Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Θα πούμε το τσίπουρο… τσιπουράκι

Πολύ πιο ακριβό θα πληρώνουμε το χύμα τσίπουρο και την τσικουδιά.

Η Ευρωπαϊκή Η Επιτροπή ζήτησε χθες από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης γι´αυτά τα δύο ποτά, καθώς η χώρα επιβάλει σε αυτά τα ποτά το 50% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη.

Ακόμα πιο μειωμένος είναι αυτός ο συντελεστής όταν τα οινοπνευματώδη αυτά πωλούνται χύμα από τους λεγόμενους «διήμερους αποστάκτες» (οινοπαραγωγοί ή παραγωγοί αγροτικών προϊόντων).

Το θέμα δεν είναι καινούργιο όμως θα έλεγε κανείς ότι οι Ευρωπαίοι περίμεναν τις εκλογές για να το θέσουν ξανά επί τάπητος. Αν σε δύο μήνες η Ελλάδα δεν δώσει ικανοποιητική απάντηση, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την Ελλάδα στο δικαστήριο της ΕΕ.

Το τσίπουρο και η τσικουδιά είναι παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά που παράγονται στη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη και έχουν προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

Αν η τσικουδιά και το τσίπουρο ακριβύνουν υπερβολικά, είναι πολύ πιθανό να περάσουμε σε μια εποχή Ποτοαπαγόρευσης α λα Ελληνικά, κατά την οποία θα πίνουμε τα τσιπουράκια μας σε φλιτζανάκια του καφέ…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας