Ο Τσίπρας στα καναντέρ (photos)

Ο Τσίπρας στα καναντέρ (photos)

Κοντά στα στελέχη του κλιμακίου της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας βρέθηκε σήμερα  Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός στο χαιρετισμό του προς τα στελέχη που δρουν από αέρος για την κατάσβεση των πυρκαγιών, είπε για το φαινόμενο:

Είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, τα σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης, πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται να αξιοποιήσουμε την ψυχή των ανθρώπων που βρίσκονται στην θέση να διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να υπερασπισθούν το δημόσιο συμφέρον.

Και αυτοί είστε εσείς.

Και θέλω ειλικρινά από καρδιάς να εκφράσω και την εμπιστοσύνη και τη στήριξη, τον θαυμασμό θα έλεγα, γιατί αυτό που κάνετε δεν είναι λίγο“.

_BC_9418

Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο πιλοτήριο ενός Καναντέρ και συνομίλησε με τους πιλότους.

Περαιτέρω τόνισε για το πρόβλημα των ελλείψεων σε μέσα και πόρους:

Γνωρίζω πολύ καλά πως υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά μέσα, η κρίση έχει χτυπήσει φυσικά όλους τους τομείς και από την πλευρά μου πρέπει να σας διατυπώσω την πρόθεση να μπορέσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα αυτές τις ελλείψεις να τις καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ρώτησα πριν για τη δύναμη σε αεροσκάφη – τα 30 αεροσκάφη, βεβαίως, είναι ένας σημαντικός αριθμός. Πρέπει, όμως, να έχουμε υπόψη μας ότι κάποια από αυτά τα αεροσκάφη είναι παλιά· χρειάζεται εκσυγχρονισμός του στόλου“.

_BC_9681

_BC_9731

_BC_9259