Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Τσίπρας: Αυτοδιοικητικές κινήσεις που θα διεκδικήσουν τη νίκη

Ειδική αναφορά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην Αυγή της Κυριακής και τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδημητρίου.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι με τις αυτοδιοικητικές κάλπες “πρέπει να σταλεί και ένα συνολικό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής των Μνημονίων και των δυνάμεων που την υπηρετούν”. Έθεσε ως στόχο των κινήσων που θα συγκροτηθούν τη νίκη στις εκλογές και παράλληλα συνέδεσε ευρωεκλογές με τοπικές εκλογές στο στόχο της αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Ολόκληρη η απάντηση Τσίπρα στη σχετική ερώτηση:

– Είστε ικανοποιημένος από την προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ -τόσο κεντρικά όσα και αποκεντρωμένα- για τις δημοτικές εκλογές;

– Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία. Πρέπει στις τοπικές κοινωνίες να αποτυπωθεί η ανάγκη για μια εναλλακτική αυτοδιοικητική πολιτική μέσα από αξιόπιστες συμμαχίες και ριζοσπαστικά προγράμματα. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να σταλεί και ένα συνολικό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής των Μνημονίων και των δυνάμεων που την υπηρετούν. Άρα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να στηριχθούν, να συγκροτηθούν και να οργανωθούν αυτοδιοικητικές κινήσεις που θα διεκδικήσουν τη νίκη.

Πρέπει να ανοίξουμε τις οργανώσεις μας και να αγκαλιάσουμε κόσμο που ακόμα και πριν ένα χρόνο φοβήθηκε και δεν έκανε το βήμα να μας ψηφίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα ανακόψει τους ρυθμούς του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει να είναι ένα συντριπτικό μήνυμα ότι η πολιτική των Μνημονίων έχει καταδικαστεί οριστικά στη συνείδηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας