Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε τη… γαλήνη της Μήλου

Δεν ταξίδεψε λοιπόν με θαλαμηγό στην Μήλο ο πρωθυπουργός αλλά με το ψαροκάικο του γιατρού και υφυπουργού Παύλου Πολάκη

Ηταν 18 άτομα (9 μεγάλοι και 9 εννέα μικροί) όταν έφθασαν το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στην παραδοσιακή ταβέρνα «Γαλήνη» στην περιοχή Αγία Ειρήνη της Μήλου. Μόλις την προηγούμενη ημέρα ο Δ. Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του Πρωθυπουργού, πολιτικός μηχανικός και κάτοικος της Μήλου, είχε τηλεφωνήσει στην Αννα Βλάχου, την ταβερνιάρισσα, και ζήτησε να κλείσει ένα τραπέζι για «μια μεγάλη παρέα» που θα ερχόταν από την Αθήνα.

Δεν είπε τίποτε ότι θα ερχόταν ο Αλ. Τσίπρας με την οικογένειά του, τον αδελφό του και τον υφυπουργό Π. Πολάκη.

Και όταν έφθασαν, εκεί γύρω στις 9, η «παρέα» πεινούσε πολύ. Και τι δεν έφαγαν. Από τα παραδοσιακά πιτάκια, τους κολοκυθοκεφτέδες και τους ντομαντοκεφτέδες, έως καλαμαράκια, γαρίδες, μύδια αχνιστά, αχινοσαλάτα, πατάτες τηγανιτές και πατατοσαλάτα, αθερίνες, μαρίδες, όστρακα και εκεί που πήγαν να «παραδώσουν», να σου η ταβερνιάρισσα που πλησιάζει τον κ. Τσίπρα: «Να είσαι δυνατός» του είπε χτυπώντας τον ενθαρρυντικά στον ώμο. Ο Πρωθυπουργός την κτύπησε και αυτός στον ώμο με κατανόηση, αλλά δεν της είπε τίποτα. Οπότε η Αννα Βλάχου βγάζει από το… μανίκι της το «κρυφό χαρτί» του μαγαζιού, τη «σπεσιαλιτέ του καταστήματος»: «Να φέρω λίγη γαλήνη, πρόεδρε;» είπε, με την υπόσχεση ότι «θα γλείφουν τα χέρια τους». Μπροστά σε τέτοιον πειρασμό ποιος μπορούσε να αρνηθεί; Και μετά ήρθε η… «γαλήνη», ένα κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά και ντομάτα, πραγματικό «λουκούμι». Το «τσάκισαν» όλοι πάραυτα. Και μετά τη «γαλήνη κοτόπουλο», ήρθε και το… «γλυκό γαλήνη», επίσης σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που δεν είναι τίποτε άλλο από μία δροσερή κρέμα με μπισκότα και γλυκά του κουταλιού, όλα αρμονικά ανακατεμένα.

Στην ερώτηση προς την ταβερνιάρισσα πόσο ήταν ο λογαριασμός και ποιος τον πλήρωσε δεν έλαβα απάντηση, αφού όπως είπε «αυτά είναι προσωπικά δεδομένα». Της ξέφυγε ωστόσο και είπε ότι έδωσε απόδειξη, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος πλήρωσε…

galini

Ηταν ένα μικρό καράβι

Το ερώτημα που παραμένει είναι πώς πήγε ο Πρωθυπουργός, η σύζυγός του Περιστέρα (Μπέτυ), τα δύο παιδιά τους και ο αδελφός του στη Μήλο; Επειδή πολλά ακούστηκαν, περί «ιδιωτικού σκάφους», περί «θαλαμηγού», περί «κοτέρου», κάθησα και έψαξα το θέμα. Το μόνον βέβαιο είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν πήγε στη Μήλο με το πλοίο της γραμμής. Και επίσης βέβαιο είναι ότι το τοπικό υπολιμεναρχείο ειδοποιήθηκε την προηγουμένη ότι θα ερχόταν στο νησί ο Πρωθυπουργός ώστε να έχουν αυξημένη μεν, πλην όμως διακριτική προσοχή. Συνεπώς δεν ήταν ξαφνική η επίσκεψη στη Μήλο και ο Πρωθυπουργός ταξίδεψε όντως με σκάφος. Τι είδους σκάφος; Από τον ΣΥΡΙΖΑ με πληροφορόρησαν ότι ανήκει στον υφυπουργό Εσωτερικών, πρώην δήμαρχο Σφακίων Π. Πολάκη. Οταν ρώτησα πάντως τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ να μου πουν τέλος πάντων πόσα μέτρα είναι αυτό το σκάφος και εάν ο ιδιοκτήτης του το έχει δηλώσει στην Εφορία η απάντηση που πήρα ήταν «δεν βαριέσαι, ένα ψαροκάικο είναι και τίποτ’ άλλο…».

polakis2

Πηγή:Βηματοδότης/Το Βήμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας