Ελλάδα: Από τηλεοπτική προβολή πάμε καλά

Ελλάδα: Από τηλεοπτική προβολή πάμε καλά

Ισχυρή τονωτική ένεση για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτηρίζονται τα τηλεοπτικά γυρίσματα που γίνονται τον Απρίλιο και τον Μάιο στη χώρα μας με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γυρίσματα στην Ελλάδα πραγματοποίησαν ή θα πραγματοποιήσουν σύντομα σταθμοί υψηλής θεαματικότητας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και του Βελγίου. Σύντομα τηλεοπτικό συνεργείο του «Live-Planet» της Ρωσίας θα επισκεφθεί το Ιόνιο (Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο) θα επισκεφτεί, με σκοπό την ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους και της τοπικής βιοποικιλότητας.

tspg

Σε Αθήνα, Αγκίστρι, Τυρό, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά και Ναύπλιο θα βρεθεί βελγικό τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «BBDM» (Belges du Bout du Monde) «Οι Βέλγοι στην άκρη του κόσμου» για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού RTBF.

Επίσης μέχρι στιγμής έγουν γίνει γυρίσματα σε Αθήνα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από δεύτερο ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού Russia 24, με σκοπό την παραγωγή μίας σειράς βίντεο και τηλεοπτικών εκπομπών, που απευθύνεται σε Ρώσους τουριστικούς πράκτορες. Ταυτόχρονα, μια δημοσιογραφική ομάδα της δημοφιλούς εκπομπής «Silence, ça pousse!» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 5 πραγματοποίησε μια σειρά γυρισμάτων στην Αθήνα.

Δεδομένης της εκρηκτικής πολιτικής κατάστασης στη γειτονική Τουρκία, είναι πολύ πιθανό ότι οι εικόνες από την Ελλάδα που θα προβληθούν σε ξένα κανάλια θα στρέψουν πολλούς τουρίστες στη χώρα μας.