Φωτιές άναψε το τουίτ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την παρέλαση!

Φωτιές άναψε το τουίτ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την παρέλαση!

Υπερβολικά σκληρή, ίσως και άδικη, επίθεση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή αναρτήσεις του δεύτερου στον προσωπικό του λογαριασμό  στα κοινωνικά δίκτυα.

Πόλεμος για δύο περιστέρια!

tspg

Παραείναι σκληρή η κριτική του ΠΑΣΟΚ ενάντια στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο με αφορμή τη φωτογραφία που εκείνος ανήρτησε στο twitter για τη νέα μορφή της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Είναι φυσικό κάθε στρατιωτικός και κάθε πολίτης να θέλει να γίνεται η παρέλαση χωρίς κάγκελα που διαχωρίζουν τους «επίσημους» από τον απλό λαό. Η απουσία κιγκλιδωμάτων είναι σύμβολο της κοινωνικής ειρήνης -εξάλλου ακόμα και στις πιο μαύρες εποχές οι παρελάσεις δεν χρειάζονταν κάγκελα.

Η λεζάντα που πρόσθεσε ο κ. Κωσταράκος στη φωτογραφία γράφει: «Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου φέτος θα ειναι μια μαζική εκδήλωση του Λαού και των ΕΔ για να τιμήσουν την Εθνεγερσία».

Στη συνέχεια με νέες αναρτήσεις ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόβα που παρακολούθησε και ενημέρωσε για την παρουσία ταγμάτων Εθνοφυλάκων στην Αθήνα, για τις πολεμικές σημαίες και τα λάβαρα που θα παρελάσουν και μια προτροπή προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που θα είναι εκτός υπηρεσίας την Τετάρτη – εάν το επιθυμούν – να δώσουν το παρών φορώντας την στολή τους.

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος στο Facebook, καλεί τον Σρατηγό Κωσταράκο να περιοριστεί στο ρόλο του και «να σταματήσει να γλύφει την πολιτική ηγεσία». Εκφράζεται, μάλιστα, το ερώτημα: «Με ποια μορφή παρέλασης συμφωνεί του 2012, του 2013, του 2014 ή του 2015; Λίγη σοβαρότητα απαιτείται».

Κατά τα άλλα, μιλάμε για ανάγκη εθνικής ενότητας…

Υ.Γ. Και μια μικρή παρατήρηση. Σύμφωνα με το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, η σωστή γραφή του ρήματος «γλείφω» είναι με έψιλον γιώτα. Το ρήμα γλείφω προέρχεται από το αρχαίο «εκλείχω» και δεν πρέπει να το συγχέουμε με το ομόηχό το «γλύφω» που σημαίνει «λαξεύω, χαράζω» και ετυμολογείται από άλλη ρίζα.