Τζαμαρίες για μεγαλύτερο διάστημα ζητούν τα καταστήματα της πλατείας Βούλας

Τζαμαρίες για μεγαλύτερο διάστημα ζητούν τα καταστήματα της πλατείας Βούλας

Αίτημα των καταστηματαρχών της πλατείας Ιμίων για παράταση της χρήσης των προστατευτικών τζαμιών στις πέργκολες θα εξετάσει στην επόμενη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα, 12 εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πλατεία και αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα πάνω στον πεζόδρομο της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου ζητούν να τροποποιηθεί ο ισχύων Κανονισμός για τους κοινόχρηστους χώρους ώστε να μπορούν να τοποθετούν τα τζάμια που κλείνουν τις πέργκολες κατά το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Μαΐου του επόμενου έτους.

tspg

Το Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β θα συζητήσει στο θέμα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση που ξεκινά στις 7 μ.μ.

Σήμερα κατά τον Κανονισμό μπορούν να τοποθετούν τα τζάμια αυτά από τις 15 Οκτωβρίου ως τις 15 Μαΐου του επόμενου έτους. Συνολικά ζητούν δύο μήνες επιπλέον παρουσίας των προστατευτικών αυτών πετασμάτων.

Στην αίτησή τους επικαλούνται την …κλιματική αλλαγή στη χώρα και ειδικά στη Βούλα.

Γεγονός είναι ότι οι κατασκευές αυτές που μπορεί να εξυπηρετούν τα καταστήματα, συρρικνώνουν το δημόσιο χώρο με τον όγκο τους.

Την ίδια στιγμή, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής Κωνσταντέλλου, οι πέργκολες και τα τζάμια δεν έχουν τελικά την ίδια εμφάνιση, δημιουργώντας ένα αλλοπρόσαλλο οπτικό αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, εξ αρχής έχουν εκφραστεί πολλές αντιρρήσεις για την καινοτομία αυτή της δημοτικής αρχής να μετατρέψει τις πέργκολες σε σχεδόν κλειστές αίθουσες.