Νεκρός βρέθηκε ο 20 χρονος Βαγγέλης: Έγκλημα ή αυτοκτονία;

Νεκρός βρέθηκε ο 20 χρονος Βαγγέλης: Έγκλημα ή αυτοκτονία;

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για την εύρεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι αρχές, και ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας Φόντας Δρόσγος που μίλησε στον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσαν ότι το πτώμα που εντοπίστηκε το πρωί σε προχωρημένη σήψη στη λίμνη των Ιωαννίνων, κοντά στο γήπεδο της Ανατολής και τη Γαλακτοκομική Σχολή ανήκει στον εξαφανισμένο σπουδαστή. Δίπλα στο πτώμα οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα μαχαίρι. Το πτώμα εντόπισε ένας βοσκός.

Ο 20χρονος σπουδαστής είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και ιατροδικαστής βρίσκονται στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα, ενώ στην έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα μετάσχει και ιατροδικαστής από τη Θεσσαλονίκη. Επί τόπου έχουν φτάσει και συγγενικά πρόσωπα του σπουδαστή.

Αυτοκτονία δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις

Σε αυτοκτονία, πιθανον με κόψιμο των φλεβων στα χερια, αποδίδεται  -Συμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις κι εκτιμήσεις ιατροδικαστών- ο θάνατος του αναζητούμενου επί 40 περίπου μέρες 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ωστόσο οι ιατροδικαστές κι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τα ευρήματα αυτά λόγω της σήψης της σορού του 20χρονου. Οι αξιωματικοί έχουν ερευνήσει αν ο ατυχος σπουδαστής σύρθηκε ή μεταφερθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε από άλλο μέρος. Και σε αυτή την περίπτωση τα αρχικά ίχνη δεν επιβεβαιώνουν αυτήν την εκδοχή όμως και σ αυτή την περίπτωση τα στελέχη της ΕΛΑΣ δεν είναι κατηγορηματικά. Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχει μπει ένα μαχαίρι που βρέθηκε σχεδόν δίπλα στο πτώμα και για το οποίο εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε στο απονενοημένο διάβημα του 20χρονου ή σε -δεύτερη εκδοχή- σ’ επίθεση εναντίον του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νεκροψία – νεκροτομή της σορού, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

 

vagelis

 

To συγκινητικό μήνυμα της Έλενας Ακρίτα

Μόλις πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, ένα συγκινητικό μήνυμα για τον άτυχο 20χρονο φοιτητή.

«Έγκλημα ή αυτοκτονία; Αν ισχύει το δεύτερο, όσοι οδήγησαν τον Βαγγέλη στον θάνατο, δεν είναι δολοφόνοι; «Μα από την κόλαση μου, σου φωνάζω: Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω». (Γαλάτεια Καζαντζάκη). Βαγγέλη μου, την γαλήνη που έψαχνες, έπρεπε να την βρεις στην ζωή. Όχι στον θάνατο, αγόρι μου… Όχι έτσι, ψυχή μου…».