Δημοσθένης Βαμβασάκης: Ο ΣΑΑΚ Βούλας ζει και συνεχίζει (video)

Δημοσθένης Βαμβασάκης: Ο ΣΑΑΚ Βούλας ζει και συνεχίζει (video)

Ο Συνεταιρισμός Αποκατάστασης Ακτημόνων Καλλιεργητών (ΣΑΑΚ) Βούλας είναι ένα αμφιλεγόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης. 

Τα έργα και τις ημέρες του μνημονεύουν συχνά ακόμη και σήμερα δημοτικοί και ευρύτερα τοπικοί παράγοντες, κάθε φορά που θέλουν να μιλήσουν για την πορεία της Βούλας από μια παραθεριστική κοινότητα σε ένα σύγχρονο και ακριβό προάστιο.

Σημείο κλειδί για την ιστορία αυτή είναι η κατοχή της γης, των οικοδομίσιμων οικοπέδων, οι μεταβιβάσεις τους, η τιμές αγοράς και πώλησής τους. Η εγκατάσταση προσφύγων από τη Μικρά Ασία στη Βούλα και τα προνόμια που έλαβαν για να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή μετά τον ξεριζωμό είναι ακόμη πεδίο συγκρούσεων και διχογνωμιών. Οι νεότεροι αν τυχόν ακούσουν ποτέ το αρκτικόλεξο ΣΑΑΚ θα το ακούσουν συνδεδεμένο με σκοτεινές ιστορίες.

Ήταν λοιπόν μια έκπληξη για πολλούς το γεγονός ότι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, στη σκηνή επί της πλατείας του Αγίου Ιωάννη στη Βούλα στη λήξη του τριημέρου εκδηλώσεων μνήμης για τη Μικρά Ασία, ο αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Βαμβασάκης, μίλησε ως πρόεδρος του ΣΑΑΚ Βούλας, κάνοντας μια εκτενή αναφορά στο συνεταιρισμό.

Εκείνο δε που εξέπληξε περισσότερο ήταν ότι ο Δημοσθένης Βαμβασάκης σημείωσε πως ο Συνεταιρισμός έχει και μέλλον:

“Συνεχίζοντας τη συνεισφορά του στην τοπική κοινωνία μας, [ο Συνεταιρισμός] προτίθεται να προσκαλέσει στην επόμενη Γενική του Συνέλευση, τον δήμαρχό μας Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, με σκοπό να συζητήσει την αξιοποίηση της εναπομείνασας περιουσίας του Συνεταιρισμού επ’ ωφελεία των επόμενων γενεών”.

Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται ενδιαφέρουσα.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Δημοσθένη Βαμβασάκη:

[Το βίντεο δημοσιοποίησε στο facebook η σύζυγος του Δημοσθένη Βαμβασάκη, Μαρίνα Μαραγκουδάκη]