Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Κλοπές και βανδαλισμοί στο 2ο Λύκειο Βούλας

Ακόμη και ως “ολική καταστροφή” περιγράφεται από αρμοδίους η κατάσταση που αντίκρυσαν σήμερα οι καθηγητές στο 2ο Λύκειο Βούλας.

Άγνωστοι εισέβαλλαν δύο φορές στο κτίριο, Σάββατο και Κυριακή βράδυ, διέρρηξαν κλειδαριές και προέβησαν σε πρωτοφανείς κλοπές και βανδαλισμούς.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως εκλάπησαν υπολογιστές και τηλεοράσεις από τα γραφεία των καθηγητών, ενώ έγινε διάρρηξη του χρηματοκιβωτίου του σχολείου με συσκευή οξυγόνου.

Οι άγνωστοι έκλεψαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές για την εκδρομή τους.

Οι εισβολείς δεν αρκέστηκαν στα κλοπιμαία, αλλά θέλησαν να βανδαλίσουν το χώρο, εξ ου και άδειασαν το περιεχόμενο των πυροσβεστήρων, δημιουργώντας χάος. Το γραφείο των καθηγητών είναι διαλυμένο, με τις καρτέλες και τα απολυτήρια των μαθητών διάσπαρτα.

Στο χώρο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Μίμα Νικηφοράκη, που συντονίζει τις προσπάθειες επαναφοράς του χώρου στο κανονικό.

Σήμερα ήταν αργία για τα σχολεία της Βούλας λόγω εορτασμού του Αγίου Νεκταρίου, όμως και αύριο εκτιμάται ότι είναι αδύνατο να γίνει μάθημα υπό τις επικρατούσες συνθήκες. Για το λόγο αυτό, η διεύθυνση του σχολείου εξετάζει το ενδεχόμενο τα παιδιά να πάνε εκδρομή.

Στο χώρο το σχολείου βρέθηκε η Ελληνική Αστυνομία και κλιμάκιο της σήμανσης, ώστε να λάβει τα απαραίτητα στοιχεία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Νίκο Βάση, σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται για την εταιρεία φύλαξης του χώρου με την οποία έχει σύμβαση ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς οι χώροι του σχολείου προστατεύονται μεν από συστήματα ασφαλείας, όμως ο συναγερμός δεν χτύπησε καν…

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας