Βάρη: Μουσικό αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη

Βάρη: Μουσικό αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη

Μια ρεμπέτικη και λαϊκή βραδιά αφιερωμένη σε ένα μεγάλο Έλληνα συνθέτη, τον Γιώργο Μητσάκη, διοργανώνει ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Βάρης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης (Άττιδος 7) με ελεύθερη είσοδο τραγούδια του θα ερμηνεύσει το συγκρότημα Μουσικοί της πόλης, το οποίο αποτελούν οι:

Έλενα Μιχαήλ (τραγούδι), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Δημήτρης Δασκαλόπουλος (τραγούδι, κρουστά, κιθάρα), Γιώργος Δημουλάκης (μπουζούκι), Κώστας Νούσης (τραγούδι, μπουζούκι, τζουράς και ο υπεύθυνος της ορχήστρας) και Χρήστος Μιχαήλ (τραγούδι, κιθάρα).

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης που “έφυγε” το 1993 γράφει στην αυτοβιογραφία του:

“Όταν κανένας φώναζε, Μητσάκη δάσκαλε παίξε μου ένα βασανισμένο, του έκανα το χατίρι… Απόψε άρχισε να ψιλοβρέχει κι ο νους μου πάλι σε σένα τρέχει… Αυτά τραγουδούσα, τα βάσανα και τις ελπίδες του λαϊκού ανθρώπου. Αυτόν τον κόσμο αντιπροσώπευα στα τραγούδια μου, πέντε χιλιάδες το σύνολο. Εκεί έπιανε το τραγούδι. Τον εφοπλιστή τι να τον συγκινήσει αυτό το είδος; Δε θα το καταλάβει, όσο σπουδαγμένος και να είναι”.