Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Βάρη, ο φτωχός συγγενής στον ενιαίο Δήμο των 3Β

Συνεχή είναι τα παράπονα και οι αναφορές των κατοίκων της Βάρης για την κατάσταση της δημοτικής τους ενότητας.

Μια σειρά διοικητικών αγκυλώσεων αλλά και οι πολιτικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής έχουν διαμορφώσει στα 2,5 αυτά χρόνια μια εικόνα την οποία η πλειοψηφία των κατοίκων περιγράφει με μελανά χρώματα, τα στελέχη όμως της δημοτικής διοίκησης συνήθως αρνούνται.

Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, που πήρε μια πρωτοβουλία να θέσει σε προτεραιότητα επείγοντα προβλήματα της καθημερινότητας, ζητήσαμε από τον τοπικό σύμβουλο Βάρης, προερχόμενο από την παράταξη της αντιπολίτευσης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, Χρήστο Μονιάκη, να μας αναπτύξει τη θέση του για το ρόλο του Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχει.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενό του:


Η περιοχή μας είναι μία από τις ομορφότερες της Αττικής και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως τέτοια και από την εκάστοτε Δημοτική αρχή.

Δυστυχώς η Βάρη αποτελεί τον «φτωχό» συγγενή και την πιο παραμελημένη περιοχή από τον ενιαίο πλέον Δήμο των 3Β.

Το Δημοτικό Συμβούλιο διέπεται από τυπικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες και καταστάσεις, συχνά και από μικροπολιτικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο αποτελεσματικό και σίγουρα πιο αργό στη λήψη αποφάσεων, ειδικά όταν αυτές χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Είναι ευκαιρία λοιπόν για το Τοπικό μας Συμβούλιο, του οποίου και είμαι μέλος, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, έως φυσικά του βαθμού που του αναλογεί.

Εξάλλου εμείς και οι οικογένειές μας κυκλοφορούμε καθημερινά στη περιοχή μας, οπότε αντιλαμβανόμαστε άμεσα την ύπαρξη του όποιου προβλήματος.

Η συνεργασία των μελών του συμβουλίου της Βάρης είναι μέχρι στιγμής άψογη και η σχέση μας πολύ φιλική.

Αυτό, σε συνδυασμό με την διάθεση που έχει διαφανεί μου επιτρέπει να είμαι αισιόδοξος πως κάτι μπορούμε να καταφέρουμε.

Θεωρητικά, έχουμε και μεγαλύτερες αρμοδιότητες από τους κατοίκους της Βάρης, οπότε πρέπει να βγούμε στο προσκήνιο εκπροσωπώντας τους όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι μπορούμε με δική μας πρωτοβουλία να συνεδριάζουμε και να συναποφασίζουμε έτσι ώστε να μεταφέρουμε στα αρμόδια όργανα και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, θέματα που έχουν να κάνουν με:

1. Την φροντίδα για την καθημερινότητα των κατοίκων μέσω:

  • Συντήρησης και προστασίας των οδών, καθαριότητας των οδών, των πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, των δασών και της παραλίας
  • Μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα
  • Επίλυσης κυκλοφοριακών προβλημάτων
  • Διευκόλυνσης στη μετακίνηση των κατοίκων
  • Ύπαρξης επαρκούς φωτισμού

2. Την πρόταση για λύσεις σχετικές με την ανάπλαση της περιοχής, αλλά και την επισήμανση πολεοδομικών παρατυπιών

3. Την πρόταση για λύσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας και των κατοίκων από την ηχορύπανση

4. Την προώθηση του εθελοντισμού

5. Την εξέταση και φροντίδα ειδικών προβλημάτων των κατοίκων, κυρίως αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Η συνεργασία μας με την Δημοτική αρχή πρέπει να είναι συνεχής και πρέπει να μας κοινοποιούνται τα προβλήματα και οι αναφορές που γνωστοποιούνται απευθείας στις υπηρεσίες υποδοχής του Δήμου κι αφορούν την περιοχή της Βάρης, ώστε να τα μαθαίνουμε και να παρακολουθούμε την εξέλιξη τους.

Η ενασχόλησή μας με την περιοχή που ζούμε, πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι θα μας βοηθήσει να δούμε και να κάνουμε τον τόπο κατοικίας μας καλύτερο.

Χρήστος Μονιάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας