Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη VS Γλυφάδα: Οι διαφορές σε μια ταμπέλα

Οι παιδικές χαρές σε έναν Δήμο αποτελούν ένα πραγματικό hot spot για τις ευαίσθητες ηλικίες των μικρών δημοτών, αλλά και για τις δυναμικές ηλικίες των γονέων τους. 

Η ακόμη εν εξελίξει προσαρμογή των Δήμων της χώρας στις αυστηρές απαιτήσεις των προδιαγραφών πιστοποίησης των παιδικών χαρών δημιουργεί ένα μεταβατικό στάδιο το οποίο οι δημοτικές αρχές αντιμετωπίζουν μάλλον με αμηχανία.

Εξ ου και έχουν κάνει σε αρκετά μέρη την εμφάνισή τους μυστήριες και προφανώς παράνομες ταμπέλες, που επιρρίπτουν ευθύνες στους χρήστες των παιδικών χαρών για το όποιο ατύχημα συμβεί εντός τους.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πάντως, μετά από μια σχετικά μεγάλη περίοδο προσαρμογής, ξεκίνησε να ανταποκρίνεται πλήρως στις νέες απαιτήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παιδική χαρά στην πλατεία 24ης Ιουλίου στη Βουλιαγμένη, την πλατεία του Δημαρχείου, όπου εκτός από μια άνετη, προσεγμένη και ασφαλή παιδική χαρά, ο Δήμος παρέχει και μια πολύ αξιόπιστη πληροφόρηση στους γονείς.

tampela-vvvv-paidiki xara

Η πληροφοριακή ταμπέλα του Δήμου αναφέρει για ποιες ηλικίες είναι κατάλληλη η παιδική χαρά (1,5-17 ετών), τις ώρες λειτουργίας της, αλλά και τα πρόσωπα που δικαιούνται να την χρησιμοποιούν. Εξαιρεί για παράδειγμα τους ενήλικες που δεν συνοδεύουν κάποιο παιδί.

Αναγραφει τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης καθώς και τους τηλεφωνικούς αριθμούς επικοινωνίας με τον Δήμο, ο οποίος κατά την επιγραφή “ευθύνεται αποκλειστικά για την καλή κατάσταση του εξοπλισμού”.

Άλλο ύφος συναντά κανείς στην πρόχειρη ακόμη επιγραφή της πλατείας Εσπερίδων στη Γλυφάδα.

tampela-glyfada-paidikixara

 

Ενώ ο χώρος είναι εδώ και εβδομάδες ανοιχτός σε όλους, μια πρόχειρη ταμπέλα τονίζει ότι “η προσωρινή χρήση της είναι ευθύνη των γονέων”.

Η αλλαγή του δαπέδου φυσικά έχει ολοκληρωθεί και εκατοντάδες παιδιά με γονείς την κατακλύζουν κάθε μέρα.

Η αποποίηση της ευθύνης από τον Δήμο Γλυφάδας για ό,τι συμβεί σε έναν χώρο που βρίσκεται κάτω από την αποκλειστική του αρμοδιότητα, είναι εντελώς άτοπη και φυσικά δεν δεσμεύει νομικά κανέναν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας