Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Στη Βάρκιζα το beach volley των Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού

Κομμάτι μιας πολύ σημαντικής διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης θα γίνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον προσεχή Ιούνιο.

Η Αθήνα από τις 17-21 Ιουνίου θα φιλοξενήσει τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, μια διοργάνωση που περιλαμβάνει 28 αθλήματα σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής, με την Τελετή έναρξης να προγραμμαρίζεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στην παραλία της Βάρκιζας θα φιλοξενηθεί το τουρνουά για το άθλημα του beach volley.

Οι προηγούμενοι αγώνες φιλοξενήθηκαν στην ισπανική Πάλμα ντε Μαγιόρκα και στη γαλλική παραλιακή πόλη Λα Μπολ. Τους αγώνες διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού, η οποία επέλεξε την Αθήνα κατόπιν αξιολόγησης του φακέλου υποψηφιότητάς της, έναντι άλλων υποψηφίων χωρών.

“Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός εθνικής σημασίας, την τρίτη σε σειρά μεγάλη αθλητική διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα Special Olympics του 2011, με τεράστιο αντίκτυπο που θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής πόλης των Αθηνών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών”, δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Σπύρος Καραβούλης σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου.

“Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση που θα επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον χώρο των μεγάλων διοργανώσεων. Είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενηθεί ένα τέτοιο γεγονός στη χώρα μας, και είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις”, δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

“Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα πέραν της άθλησης δημιουργούν την χρυσή ευκαιρία για τη χώρα και τις πόλεις μας που μετέχουν στη φιλοξενία τους, ν’ αναδείξουν τη φύση, την κουλτούρα και τις υποδομές, για να γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών”, δήλωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος που συμμετείχε στο πάνελ.

Για τη σπουδαιότητα των Αγώνων μίλησε όμως και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς:

“Δίνουμε τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής που έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία μας. Το κλίμα, η παράδοση, οι εγκαταστάσεις, στις οποίες θα επιδιώξουμε να υπάρξει βελτίωση, αποτελούν πόλο έλξης των κυμάτων του αθλητισμού. Οι πάνω από 6.000 φιλοξενούμενοι που θα έρθουν για τους Αγώνες από το εξωτερικό, θα γίνουν πρεσβευτές για την Αθήνα, για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε περίφημα”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας