Οι τζαμπατζήδες φουσκωτοί με φωσκωτά της Βάρκιζας

Μια σοβαρή καταγγελία έγινε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Όπως επιβεβαίωσαν οι αρμόδιοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, υπάρχουν κάτοχοι σκαφών που χρησιμοποιούν το αλιευτικό καταφύγιο της Βάρκιζας και το λιμάνι, χωρίς να έχουν ποτέ πληρώσει τα αναλογούντα τέλη προς το Δήμο.

Το θέμα που συζητούσε η Οικονονική Επιτροπή ήταν το αίτημα μείωσης των τελών ελλιμενισμού κατά 20% που έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των αλιέων της Βάρκιζας. Όπως ενημέρωσε το σώμα ο Δημήτρης Δαβάκης, τα τέλη παραμένουν στο ύψος που είχε καθοριστεί το 2005, το οποίο κατά τον ίδιο είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

tspg

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η ομολογία των υπηρεσιών ότι ορισμένοι δεν πληρώνουν ποτέ, ενώ η αντιπολίτευση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου φωτογράφησε τους ανθρώπους αυτούς ως “φουσκωτούς” και μυώδεις με “φουσκωτά σκάφη”. Ακόμη, οι υπηρεσίες παραδέχτηκαν ότι επί όλες τις δεκαετίες λειτουργίας του λιμανιού δεν υπάρχει κάτοψη με καθορισμό θέσεων, ενώ εκκρεμεί για χρόνια η εκπόνηση μιας κανονιστικής μελέτης για το χώρο.

Ο Δήμαρχος, Σπύρος Πανάς, ζήτησε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να εξηγήσουν τη χρόνια καθυστέρηση και δήλωσε ότι δεν έχει προλάβει να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα. Ζήτησε πάντως να υπερψηφιστεί η μείωση των τελών ελλιμενισμού, το θέμα όμως δεν πέρασε. Όπως είπε ο Γιάννης Σκουμπούρης, “απαιτείται μια σοβαρή και ολοκληρωμένη λύση, όχι αποσπασματική”.